Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu o placa de baza veche.


Guest nokas
 Share

Recommended Posts

Buna seara tuturor.A trecut ceva timp de cand am postat aici. Atunci ceream o donatie pentru un PC, din cauza ca sunt handicapat si nu pot sa-mi fac rost singur de un computer.De atunci, am asteptat cativa ani (nu exagerez) pana cand am fost ajutat recent cu un computer vechi, de cineva de pe alt forum.Problema o am cu placa de baza a acestui computer. Este un model AOpen MX3W, cu procesor Intel Celeron 466 MHz, 256 MB RAM, video integrat. Chipsetul este Intel 810.Problema consta in aceea ca BIOS-ul pierde mereu data si ora daca deconectez computerul de la retea sau daca cade curentul. Mi s-a spus de la inceput de aceasta problema, persoana care mi-a donat sistemul a mentionat ca a schimbat bateria BIOS cu una buna, dar problema persista.M-am gandit sa intreb aici, sa aflu daca se poate cumva rezolva problema, pentru ca este stresant sa trebuiasca sa intru mereu in BIOS inainte de boot-are, ca sa setez ora si data corecte.Multumesc anticipat pentru orice ajutor.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Amet Sercan

Daca fostul proprietar a schimbat bateria cu una noua si functionala inseamna ca nu e de la baterie. Banuiesc ca o fi masurat si el ce tensiune scoate bateria si in functie de asta a puso. Incearca sa masori tensiunea bateriei dupa cateva minute bune de la deconectarea pc'u lui de la reteaua de electricitate sa vedem daca se descaraca .Daca tensiunea nu este cat scrie pe baterie atunci trebuie schimbata cu una noua sau de la alt pc care functioneaza.Tensiune daca dupa cateva minute bune ramane la fel cum scrie pe baterie atunci problema este din alta parte.

Link to comment
Share on other sites

Guest Amet Sercan

Ai dreptate dar eu ziceam sa ia o baterie de la un pc functional si sai faca totusi o proba sa fie sigur cai de la baterie problema.

Link to comment
Share on other sites

am si eu o placa de baza cu un defect similar la o scurta verificare am constatat ca pe circuitul plus al bateriei are serie un tranzistor, care la mine este intrerupt am luat plusul bateriei si l-am dus la jumperul de resetplaca functioneaza fara probleme cam de ance e drept am tinuto sub observatie o vremeFelicitari d-lui emilberculescu !

Link to comment
Share on other sites

Buna seara.Va multumesc pentru raspunsuri. Referitor la sugestia de a masura tensiunea bateriei dupa ce a fost oprit sistemul, din pacate eu nu sunt electronist si nu am instrumente de masura. Sunt doar pasionat de calculatoare, la nivel software, nu hardware. Dar am citit si despre hardware si stiu cate ceva. M-am uitat si in BIOS si acolo arata o tensiune normala a bateriei.Am pus si o baterie noua si nu s-a schimbat nimic, sistemul se comporta la fel. Se pare ca am ghinion, apare mereu cate o problema. Am mai fost ajutat mai demult cu un Dell Optiplex GX1 cu Intel Pentium III, si la acela a aparut o problema cu regulatorul de tensiune de pe placa de baza, primeam aleator o eroare "Alert! Regulator failure". Acum si cu acest sistem am problema descrisa mai sus. Pentru d-l emilberculescu: va multumesc din inima pentru ajutor. Sper ca totusi nu depasesc vreo limita, pentru ca am mai fost ajutat si acum ar parea ca profit de bunavointa oamenilor, ceea ce nu este deloc intentia mea.Va voi trimite un mesaj privat, daca mai doriti sa va mentineti oferta. La fel si pentru d-l cristi71.Doresc tuturor numai bine si multa sanatate.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines