Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare NEUTAC S851-302


criss
 Share

Recommended Posts

BunaAm un NEUTAC S851-302 cumparat de prin 2007, dar foarte putin l-am folosit deoarece sunt complet dezamagit de sunetul produs in stand-by, cand l-am achizitionat nu m-am asteptat la nu stiu ce sistem pt bani putini, dar nici ca sa nu pot sta in camera pe timpul zilei si sa nu ma pot concentra ..... ce sa spun noaptea. Sunt nevoit ca in fiecare seara sa-l deconectez de la tensiunea de alimentare pt a putea dormi linistit, iar cand am nevoie il reconectez, doar ca isi pierde setarile (il folosesc in mod emulator...intrare stereo) si de fiecare data sunt nevoit sa refac setarile, deja am inceput sa am probleme la telecomanda. Am ajuns la acel punct daca nu-l rezolv ii dau foc.Deci acel 'buruit' se aude cand il pun in stand-by, intrarile sunt deconectate si se aud in toate difuzoarele, la inceput credeam ca doar in cel de joase, dar dupa ce l-am deconectat acel buruit se auzea si in celelalte, nu asa pronuntat dar se auzea. Zgomot de fond scoate si in timpul functionarii (daca de exemplu opresc muzica) dar nu este asa de enervant ca in modul stand-by.Alimentarea (redresarea/filtrajul) si amplificarea o are pe aceeasi placa.Transformatorul este una clasica cu tole de 2x15V, redresarea este realizata de 2 diode/iesire(total 4), filtrarea prin cate un condensator per dioda de 100nF si un condensator de 4700uF/25V per iesire alimentare(doua la numar).Finalii sunt TDA2030A si 7 la numar.M-am gandit sa modific redresarea in punte + filtrarea prin condensatoare de valoare mai mare in paralel cu cate 100nF si sa deconectez finalii de sub tensiune (sa-l trec printr-un releu dublu) in momentul cand este in stand-by.Nu stiu de unde pot lua alimentarea releului, poate cineva sa-mi ofere o schema pt acest model? Multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

si ce am rezolvat atunci? chiar nimic, este ca si cum ai deconecta de la reteaua de 220V. cum am mai spus daca intrerup alimentarea atunci se duc si setarile. transformatorul trebuie sa functioneze si cand este in stand-by,.... imi trebuie o sursa de a alimenta bobina releului(ceva care se intrerupe in momentul intrarii in stand-by, nu conteaza tensiunea ...poate fi si de 5V).

Link to comment
Share on other sites

scuze, am uitat de treaba cu setarile.Fa altceva, flosesti un releu care pune la masa intrarile integratelor(ma rog s-ar putea sa trebuiasca sa mai faci modificari sa nu pui alte iesiri la masa asa)Verifica daca merge asa, fa proba pe un canal .

Link to comment
Share on other sites

totusi asi prefera sa tai alimentarile integratelor, ar iesi mai simplu partea cu comanda ma incurca o schema m-ar ajuta cu mult.

3 placi/module sunt in total, unul alimentare/finalii, celalat selector intrari si al treilea de comanda (aici sunt butoanele si displayul)

 

PT2323-S (Selector audio)

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... T2323.html

 

 

PT2322-S (Procesor audio)

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... T2322.html

 

Intregratele de pe placa selector sunt sub tensiune in permanent si comunica prin I2C cu procesorul (cred ca se afla pe placa cu butoanele si displayul... inca nu l-am dat jos .... urmeaza).

Numai daca comunica prin I2C atunci treaba nu prea colorata si prin aceasta magistrala intrerupe intrarile atunci nu am de unde sa 'scot' un fir de comanda :(

m-am gandit sa folosesc alimentarea comuna de pe afisaj(+sau-), numai sper ca sa se intrerupa si sa nu ramana permanent.

Am dat jos placa de comanda si am gasit pe ea un integrat WP2K060, nu stiu ce reprezinta inca deoarece nu am gasit documentatia

Link to comment
Share on other sites

ok, eu nu inteleg pana la urma unde e problema, ce nu reusesti? nu ai de unde sa iei semnal de comanda pt releu? pai cauta si tu poate ai noroc si ai vreun semnal analog ce se schimba cand intra in stand-by. Crezi ca noi stim ce ai tu acolo? Ziceai ca ai o iluminare la afisaj, daca e cu leduri, de acolo te legi , mai bagi un tranzistor , 2 rezistente o dioda si gata

Link to comment
Share on other sites

Inainte sa-l modificati, n-ar fi mai bine sa vedeti de unde anume vine necazul?Verificati mai intai alimentarea (cu un osciloscop), apoi deconectati intrarile amplificatoarelor finale (condensatoarele de cuplaj) si vedeti ce se intampla, daca se mai aude zgomotul. Ce fel de redresare are obiectul? Incercati snubbere sau macar niste condensatoare de 10-47nF in paralel cu fiecare dioda.Incercati intai solutiile simple, clasice, inainte sa recurgeti la cele disperate.

Link to comment
Share on other sites

necazul este pe filtrare/stabilizare alimentare! cu voltmetru observ oscilatia nu trebuie osciloscop. per moment nu ma deranjeaza zgomotul de fond dar in viitor am sa il remediez.am facut ceva masuratori si 2 surse de alimentare al releului am gasit:ambele sunt in mufa panglica cu 8 pini ce vine de la unitatea de comanda.1=PWD2=GND3=+B4=GND5=MUT6=DGN7=SDA8=SLKPWD si MUT am diferenta de tensiune intre 0 si 5V.Stand-by => PWD, MUT = 5VPornit => PWD, MUT = 0Vcam asa m-am gandit:post-8589-139829479116_thumb.jpgIn exemplul de fata am folosit 2 relee dar in faza finala va fi unul singur cu 2 contacte simple(finalii au 2 alimentari separate), tranzistorul este unul cu canal P logic level.bobina releul va fi alimentat la 13V.Acuma nu stiu cum se va comporta rezistenta R1, fac loc pt ea pe cablaj, dar daca fara ea se mentine 5V pe poarta atunci nu-l voi folosi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines