Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare subwoofer pentru doua boxe unitra 75


cococosmin

Recommended Posts

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

cam 8x8 este camera dar poate il voi folosi si afara.ma gandeam sa il tin cu cu Dual-ul pe un canal si celelalte doua boxe pe alt canal(la unitra nui problema impendantei pt ca nu stiu de ce fiecare boxa are vreo 16 ohmi)bugetul sa zicem..ajunge cam la 400 ron.iar la electronica ma pricep cat de cat.(clasa a XII la electronica si automatizari.)iar la incinta ma va ajuta un tamplar.

Link to comment
Share on other sites

Tonsil subwoofer 200. Are filtre pasive pt ambele canale. SH costa max 50 euroi. Trebuie insa verificat si ascultat cu atentie pt a vedea starea difuzoarelor (bobinele si suspensia). Suspensii se gasesc la nevoie. Solutia cu doua boxe pe un canal si subwooferul pe celalalt e carpaceala.

http://www.google.de/search?q=tonsil+su ... 24&bih=601

Link to comment
Share on other sites

Tonsilul acela e mic pt ceea ce cred ca vrea el sa obtina,o varianta potrivita pt el ar fi un sub activ (amplificator incorporat) cu un difuzor de 12-15'' ,nu mai mare,preferabil bandpass(4 sau 6) sau downfire,asta pt interior si bassreflex pt exterior.Bugetul nu cred ca poate acoperi un proiect diy de la 0 asa ca ramane cautarea unui aparat sh eventual cu o marire a bugetului.

Link to comment
Share on other sites

@ari_panterra: Mai ales daca tinem cont si de forma si dimensiunile camerei (distributia minimelor la 8x8m). @cococosmin: N-ar strica sa verificati boxele ce le aveti. De ce au 16ohmi? Poate ca se rezolva problema si fara subwoofer (sau cel putin se usureaza sarcina acestuia). Daca masurati rezistenta boxei, practic masurati bobina difuzorului de basi in serie cu bobinele filtrului de joase.

Link to comment
Share on other sites

probabil din cauza filtrelor au 16-17 ohmi.cand mut din selectoare scade la 13 ohmi.bassul cred ca este slab din cauza ca leam schimbat suspensia care initial a fost de burete si s-a scopt.si la subwoofer vreau mai mult bubuiala nu prea ma intereseaza fidelitatea :freaza:

Link to comment
Share on other sites

Verifica ca nu cumva sa fi legat gresit unul din difuzoare de bas in unitra,astfel basii celor doua boxe lucrand in antifaza(se anuleaza unul pe celalalt) sau verifica polaritatile direct de la bornele amplificatorului pana la difuzorul de bas.Legat de impedanta boxelor,pe langa rezistenta elecrica a bobinei din filtru care se adauga la rezistenta electrica a bobinei difuzorului mai trebuie luat in seama si pozitia bobinei difuzorului in intrefier (in campul magnetic generat de magnet) ,pozitie care poate influenta valoare rezistentei electrice citita la bornele difuzorului.Totul rezultand in urma inlocuiri defectuase a suspensiei vechi cu una necorespunzatoare,....Subwoofer poti opta pt unul auto,de 30cm diametru al dif de bas,cu un volum mai mare al incintei fata de una dedicata pt auto, ceva cu un spl de minim 92 db/w/m (pioneer,jbl,....) la care adaugi un modul de amplificare,un filtru activ de subwoofer,transformator,punte redresoare,condensatori de filtraj,radiator si conectica aferenta si-l introduci in cutia subwooferului.La ce ma gandesc eu,nu ar trebui sa sari de 700 lei.

Link to comment
Share on other sites

Legat de impedanta boxelor,.... mai trebuie luat in seama si pozitia bobinei difuzorului in intrefier (in campul magnetic generat de magnet) ,pozitie care poate influenta valoare rezistentei electrice citita la bornele difuzorului./quote] In curent continuu? Numai daca avem efect magnetorezistiv.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines