Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

pedala dubla pentru tobe electronice

Guest Andrew72nd

care varianta e mai buna (dintre cele din topic)  

2 members have voted

1. 1. care varianta e mai buna (dintre cele din topic)

• 2. Intretaierea cirucitelor
      1
    • 3. Alta(descriere in topic)
      0
    • 1. Transformarea semnalului in impuls de o anumita lungime
      1

Recommended Posts

Guest Andrew72nd

Salut. M-am inregistrat pe forum ca sa adresez o intrebare.

Ma poate ajuta cu ceva informatii despre cum pot face ca doua switchuri sa se "intretaie". Mai pe inteles avand 2 switchuri in paralel, cand un switch inchide un circuit, celalalt circuit sa se deschida automat , chiar daca switchul 2 este inca inchis(buton apasat), iar la orice inchidere de switch circuitul celuilalt switch sa fie deschis. :41

Ca sa va faceti o idee , tobosaru' din trupa are doua pedale de toba mare, electronice, si un padboard (un Alesis Performance Pad Pro ) cu o singura intrare de pedala. A pus un adaptor in care baga cele 2 pedale cu 2 jack mono , dar cum e si logic, logic merg numa daca le foloseste intermitent; daca tine o pedala apasata, teoretic circuitul din padboard e inchis, atunci cealalta pedala e inactiva...nu va avea nici un efect.

Exista 2 idei:

1. Teoretic transform semnalul de la pedale in semnale scurte de 10 - 50 milisecunde (o frecventa de 100Hz - 20Hz ) prin intermediul a doua circuite ca in poza (cu timer 555) care comanda un tranzistor legat la inputul (jack mare) Padboardului

post-69284-139829478073_thumb.gif

2. Sa reusesc un circuit care sa faca "intretaierea" de care vb mai sus... care ar fi mai bun dupa parerea mea.

In concluzie, are cineva o idee cum se poate realiza punctul 2? Analogic nu prea vad cum, dar astept pareri, sau cu microcontroller - astept ceva sugestii.

:wav:

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply
Guest Andrew72nd

cam la asta am ajuns pana acum... am facut comanda pt un breadboard sa vedem cum iese. o sa folosesc niste butoane, initial, in loc de pedale, sa vad cum functioneaza

Schema 1

Astept un raspuns la cealalta optiune (posibil sau nu ?!)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines