Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Abram Burel

Telecomanda universala

Recommended Posts

Voi nu v-ati saturat de telecomenzi imprastiate prin toata casa?Fiecare scula cu telecomanda ei, iar daca iei una cat de cat universala, innebunesti cate butoane are si cat de mici.Ma gandeam la un proiect pentru o telecomada cat se poate de universala, cu un mic afisaj de genul Nokia 3310, un set de butoane de navigare prin meniuri si altul, bine gandit, de actionare a comenzilor diverselor aparate.Ma gandesc ca ar fi 2 variante:- una "agnostica", care nu stie protocoale, dar invata/inregistreaza ce-i... arati- una "inteligenta" care sa stie protocoalele si sa le poti configura dupa dorintaMeniul ar porni navigarea prin... casa, sa-ti alegi camera in care vrei sa "telecomandezi", dupa care aparatul, si de aici s-ar comporta ca o... telecomanda dedicata.Ar fi probabil nevoie de un soi de studiu de ergonomie pentru a vedea cum poate fi folosit display-ul intr-un mod cat mai inteligent, astfel incat sa se poata armoniza comenzi de la scule audio-video, aer conditionat, inrerupatoare de lumina, masina si mai stiu eu ce are omul prin casa.Daca va intereseaza poate pornim un proiect comun.

Link to post
Share on other sites

se ia una bucata telecomanda cu integrat SAA nu stiu cat, chip universal care emite codurile IR pt. toate sculele, se seteaza hardware la anumiti pini ca adresele la un i2c. Se conecteaza pinii respectivi la un comutator care va comuta intre TV,VCR,CD,TUNER etc si gata. Daca vrei cu afisaj nu poate fi decat un LCD care va fi comandat doar de un controler (deja pretul tuturor telecomenzilor care le ai deja in casa daca nu e peste) si probabil si vreun alt CI specializat care sa moduleze semnalul de la MC cu purtatoarea de 36 khz + tastatura + design improvizat = nu merita . Dar daca tu insisti facem, promit sa fac softu pentru controler, emisie IR, receptie si invatare (pt. clonare) a codurilor telecomenzilor originale, am niste rutine gata facute ca am lucrat la comanda statiei cu o telecomanda oarecare si a trebuit sa fac si o functie de invatare a tastelor ca sa fie reprogramabila pt. o alta telecomanda. Dar imi e sa nu fie utilitate scazuta, vezi sa nu te pierzi in meniuri ca o sati vina sa duci mana la TV sa-l aprinzi singur . :smt003

Link to post
Share on other sites
Guest Andrei.Hrubaru

sau iti cumperi un Palm (sau orice alt PDA) bagi un NoviiRemote Deluxe pe el si gata :finga: ai mii de telecomenzi exact cum le vrei tu , color, bine organizate :supz:

Link to post
Share on other sites

sau cumperi o telecomanda programabila de la http://www.e-sonic.ro/ pe care poti pune oricand orice 4 aparate in cateva secunde , se programeaza prin IR pe usb si are baza de coduri updatabil pe net

eu le vand la plasme, lcd-uri, dvd-uri etc , unde fara telecomanda e mai nasol sa lucrezi si originale nu gasesti

le iau pe la doua sute si ceva si le vand intre patru sute si cinci sute , deci e afacere super

Link to post
Share on other sites

Faza cu palmul am verificat o si eu,primul program care l am instalat pe palm a fost omniremote,o telecomanda universala cu functii de invatare.E mai mult distractiv decat util,dar se poate incerca.Totusi cred ca o solutie la problema din enunt ar fi o telecomanda universala adevarata cu functii de invatare de la Sonic cum zice Tavi.Bafta,Radu S.

Link to post
Share on other sites

Alta varianta:

Se cumpara de la magazine cu pret redus "38.000" o telecomanda universala URC22B

http://www.bullnet.co.uk/shops/test/universal.htm

Are butoane pt. selectarea a 4 dispozitive.

Oricum de la fiecare, in mod curent, folosesti cateva taste.

 

Da, ar fi o idee buna sa iei cele mai importante functii de la fiecare si sa le programezi intr-o telecomanda universala, dar eu inca nu am ajuns sa am atatea telecomenzi. Oricum, la un moment dat nu folosesc decat un aparat.

Link to post
Share on other sites

Si io ma chinui sa fac o cheste d-asta dastapta da ceva vreme, da n-am timp. Na, evident ca se poate cumpara, da alta e s-o butonezi un pic. Plus ca poti sa o faci mult mai desteapta decat 90% din ce exista pe piata ;) Am dat de senzori speciali de IR pana una alta, deocamdata zac neajutorati in sertar pana o sa am eu timp sa-i folosesc.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines