steffy89 Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Salutare tuturor utilizatorilor acestui forum! Indraznesc sa va deranjez in speranta ca voi primi o solutie decenta de la dumneavoastra,pentru problema mea.Am un Kenwood KA 5x de prin 84' in perfecta stare de functionare,impecabil...toate bune si frumoase,sunt multumit de el dar ma deranjeaza un singur lucru.Se incalzeste foarte,foarte rau!Asta insemnand ca daca asculti muzica la volum ridicat,nu poti tine mana pe carcasa exterioara si tineti cont ca radiatorul nu e prins pe ea.M-am uitat la radiatorul lui si mi se pare cam mic...am observat o conducta prin el...ca racirea cu freon la PC-uri sau ceva de genul asta...ma gandesc ca poate ce-a fost in conducta aceea,facea racirea si acum nu mai este.Momentan tin un cooler asezat deasupra carcasei,sa sufle aer direct pe radiator,altfel nu pot asculta muzica la volum ridicat fara sa miroasa a incins in toata camera. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate face ceva sa restaurez sistemul original de racire? Sau va trebui sa ma multumesc cu acel cooler pentru tot restul vietii amplificatorului? Link to comment
Luca Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Daca se incalzeste si la volum mic mic insemna ca ai curentu de mers in gol foarte mare si va trebui sa il scazi putin, Este relativ usor are 2 semireglabile (vezi cele incercuite in poza de mai jos) Link to comment
steffy89 Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 La volum mic nu se incalzeste,doar la volum mare.Aici ce e in neregula? Link to comment
Luca Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Cati Ohmi au boxele ? daca ai mai multe cum sunt legate ?Este un amplificator firav, desi scrie pe ele ca pot functiona pe boxe de minim 4 Ohmi , in realitate poate functiona doar la volum mic, la volum mai mare trebuie neaparat boxe de 8 Ohmi. Link to comment
steffy89 Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Am 4 boxe puse pe ea.Doua de 6 ohmi pe iesirile de deasupra si doua de 8 ohmi pe iesirile de jos Link to comment
steffy89 Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 E ceva prin teava aceea? E posibil sa reincarc daca exista ceva in acea teava? Link to comment
Luca Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 In teava aia este freon, daca nu este sparta pe undeva insemna ca este in regula teava daca este sparta nucred ca mai poti sa o reincarci. Daca te uiti putin in spate unde sunt bornele scrie asa: Tu folosesti boxe de 8 ohmi si de "6 ohmi" care de foarte multe ori boxele de "6 ohmi" sunt defapt de 4 Ohmi... Deci 4 ohmi in paralel cu 8 Ohmi = 2,66 Ohmi. pe un amplificator care abia merge la volum mare pe 4 Ohmi. Incearca sa il folosesti o peerioada pe boxele de 8 ohmi apoi pe cele de "6 ohmi" si vezi cum se incalzeste. Daca vrei sa folosesti ampliicatoru pe ambeele boxe leagale in serie si bagale doar pe unu din iesiri A sau B. Link to comment
steffy89 Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Deci ar trebui sa am si sus de minim 8...ma miram eu de ce a inceput sa se incalzeasca recent,dupa atatia ani...mai leg cate un difuzor in serie la cele de sus ca sa am 12 sau 8 daca cei sase sunt defapt 4...sa vad cum se comporta.Multumesc ca mi-ati aratat evidentul desi trebuia sa-mi fi dat seama de mult timp ca e posibil sa fi asta cauza.Multumesc mult.Maine adaug si boxele celelalte in serie,sa vad daca se schimba ceva.Daca se va incalzi in continuare,revin cu un mesaj nou.Multumesc inca odata! Link to comment
Luca Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Ar mai fi un lucru mic de precizat:Legarea in serie duce la pierdere de spl si la crestere de impedanta, deci se va auzi mai incet decat cum se auzea, insa nu va mai suprasolicita amplificatoru. Link to comment
steffy89 Posted August 21, 2012 Author Share Posted August 21, 2012 Asta stiam.Problema e ca eu citisem a doar A sau B si am zis ca se aplica si pentru varianta A si B.N-am mai citit mai departe sa vad ca pentru A si B sunt minim 8,nu 4.Acum am alta problema.La boxele pe care vreau sa le adaug nu pot sa le masor ohmii din cauza crossover-ului si nu stiu ce impedanta au.Cum fac? Desfac difuzoarele din ea,verific fiecare difuzor in parte si cat au difuzoarele atat este si prin crossover? Sau daca trece prin crossover nu se mai aplica asta? Link to comment
Luca Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 Impedanta finala a boxelor se masoara prin crossover la bornele boxei, iti trebuie un aparat de masura/ohmetru comutat pe pozitia cea mai mica (de obicei 200 Ohm).*Amplificatoru are 2 canale Left si Right, el are posibilitatea sa conectezi la el 2 randuri de boxe A si B. La selectarea functiei A + B , Amplificatoru leaga boxele in paralel. Link to comment
zal Posted August 21, 2012 Share Posted August 21, 2012 E de mirare că nu s-au ars trz finali pînă acum. Ampliful nu e proiectat ptr sarcini de 4 Ohmi decît la un volum moderat, cel mai bine merge cu sarcini de 8 Ohmi. Link to comment
steffy89 Posted August 21, 2012 Author Share Posted August 21, 2012 Acum le-am schimbat.Nu se mai incalzeste excesiv dar tot mai e ceva ceva sau am ramas eu cu impresia asta.Finalii nu cred ca s-au ars pentru ca nu prea am trecut foarte des cu volumul de la jumatate in sus.Ascult mai mult in camera si e suficient.Doar cand se gaseste vreun petrecaret sa-l dea mai tare sau cand mai fac rost de boxe,sa le testez,cam atat...daca nu faceam asta nici nu-mi dadeam seama ca se incinge.Va multumesc pentru raspunsuri tuturor! Link to comment
Recommended Posts