Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
piglett

amplif linaiar 0 Hz - 25kHz

Recommended Posts

Ajunge sa scoti condensatorul de intrare si cel de pe reactie.Ai amplificare si la CC.Dar sa vad ce faci cand legi ampliful la un preamp cu offset si o sa ti-l amplifice :rolleyes: :finga: :axe: :toimonster: Cred ca mai bine ar fi sa exagerezi in dimensionare celor 2 conzi.Asa scazi pragul de jos, dar te feresti de CC.Asta ar fi buna solutia pt audio, desi rar vezi ceva sa mearga sub 20Hz.Daca iti trebuie pt altceva e alta poveste.

Link to post
Share on other sites

http://www.passlabs.com/amplifiers/x150.htm

 

asta-i amplificatorul.parca era in clasa A si cu MOSFETI ca finali.

intreb de curiozitate. stiam de faza cu condensatorul din reactie si cel de la intrare, dar parca tot prin supradimensionare as merge.

 

sunt constient ca nu ai ce face in audio cu CC, dar.....totusi de ce se chinuie astia? sau vor sa dea o banda de raspuns in frecventa cat mai larga in ambele capete ale spectrului audio, si se bazeaza pe faptul ca in muzica nu prea se ajunge atat de jos in frecventa.

 

:crazy:

Link to post
Share on other sites

Guest rdh30flda

vazusem undeva pe net un amplif in clasa a cu raspuns liniar incepand de la zero herti....Te intereseaza de fapt frecventa de 4 Hz???? :snakeman:

Link to post
Share on other sites

dap.....ma intereseaza..desi cred ca o sa fac in felul urmator:scad gain-ul din bucla de reactie, condensatorul din reactie...il pun de circa 1000 micro, cond de pe intrare de 470 micro.dupa care ii fac un preamplif simplu cu NE5534.....ca sa nu am nevoie de tensiune mare pe intrare, pe langa astea voi face tot ampliful reglabil....adica sa-i pot regla eu...echilibrul tensiunilor de alimentare de pe finali....curentul de mers in gol.sursa va fi stabilizata la +/-40 de V.scuzati exprimarea.....mi-e somn :smt005

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines