Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

transpunere film de pe caseta pe pc.

csopike

Recommended Posts

salutare.vreau sa transpun niste filmari de pe casete hi8 pe pc, dar nu stiu ce cablu sa cumpar si ce programe am nevoie pentru a reusi aceasta operatiune,aparatul video are mufe rca,va multumesc anticipat pentru ajutor.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Vezi ce placă video are calculatorul tău. Unele plăci video pot face captură de imagine.Dacă placa video nu are posibilitatea de captură, poate ai un tuner TV în calculator. Unele tunere TV pot face şi captură video.Dacă nu are captură nici tunerul, nici placa video, atunci poate ai o placă dedicată pentru captură video. Dacă nu ai niciuna din cele trei, atunci caută pe cineva care are, sau cumpără.Programe de captură sunt multe, unele gratuite, altele cu bani, depinde ce vrei să faci. De obicei, placa video/tunerul/placa de captură (depinde ce ai) vine şi cu un program care permite înregistrarea.

Ce camera ai? Daca nu ti se potriveste nici una din variantele de mai sus si tot trebuie sa mai cumperi ceva, mai exista o varianta.O mare parte din camerele Hi8 aveau interfata firewire (iLink/ieee1394), interfata care-ti permite transferul in calculator in format original, necomprimat (fara pierdere de calitate, da' de dimensiuni mari). Pentru transfer iti trebuie port firewire in calculator (nu cred ca ai, da' exista placi de extensie) si un cablu firewire.Odata ajunse in calculator, filmele pot fi prelucrate cu diverse softuri venite la pachet cu placi video / unitati dvd (eu foloseam intervideo) sau cumparate special.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines