Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Servo driver

cnc_step

Recommended Posts

In cateva zile voi primi un driver servo yaskawa de 400w.Practic il primesc sa fac niste probe cu el, si daca corespund iau un lot de 16 buc, care sunt noi la cutie.Intrebare, stie cineva daca merge cu step - dir?Daca da, vreau si eu detalii pe ce pini si la ce conector.Ca sa stiu daca sunt ok pentru mach.Pretul lor de vanzare este super ok, le iau undeva la 130-150$ si le aduc cu atlas shipping.Vad ca o poza o afiseaza ok, iar a doua in fisier jpeg. Care o fi problema?

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cnc_step

9

• katran

6

• Badman

1

SGDH-AS primesc date despre speed and velocity , iar SGDH-AP primesc date step and direction . Ce ai tu acolo poate fi folosit

doar cu o placa adaptoare care stie sa faca conversia ... Am avut si eu 3 bucati identice , sigilate , si le-am dat , ca nu puteam sa

le folosesc ... vezi ca astea sunt si mofturoase la ce motoare legi acolo ... am gasit manualul , da' are vreo 8 mega . Da-mi o adresa de

mail si ti-l trimit . Sau vezi aici : http://www.cnczone.com/forums/servo_mot ... drive.html

Bafta .

Man , n-am idee ... cand am vazut ce complicat e sa folosesti componente din astea , am renuntat sa mai studiez ... Prefer sa

ma limitez la kiturile de la keling , macar alea sunt testate , vin cu scheme de conectare ... uita-te si la chestia asta :

http://www.ebay.com/itm/1-PCS-NEMA-34-C ... RTM1084479

pare destul de inteligenta chestia , si nici nu costa o avere ... asa ceva ma bate gandul sa implementez eu la freza , dar trebuie sa pun si niste reductoare planetare ,

si niste frane ...

Cred ca si astea merg cu step si dir. Daca te uiti in schema bloc, vezi ca dupa intrarile de viteza si velocity, semnalele se transforma in puls si dir. Cred ca o sa le atac de acolo, sau daca nu fac repede niste convertoare ca sunt simple si ma tine tanar.Vezi (alta postare) ca am 2 axe de vanzare complecte THK-GL (ca vreau sa iau o masina maine) ca axa lui Adi, doar ca sunt pe curea. Bine am si o axa Parker de 1250 cursa efectiva, pe surub originala, dar incerc sa nu o vand.La orice sistem servo se pun reductoare, sau cel putin pinioane cu curea. Unul mic, unul mare.Dar nu iesi mai scump ca la kelly?

Pretul n-ar fi o problema ... Pe mina ma tenta sa cumpar PCNC-ul 1100 de la Tormach , cu tot cu standul ala deluxe , da' ma costa peste 12000USD cu adus in tara . Si nici n-are servo , capul de frezare nu stie mai mult de 6000 de ture , si ma enerveaza si sistemul ala al lor de schimbare automata la scule . Asa ca m-am hotarat sa-mi fac eu o freza . Daca reusesc sa tin costurile componentelor sub 7000 de parai , cred ca merita ... Proiectul l-am terminat , sinele ( SHS30C ) mi-au venit , aluminiul de asemenea . Trebuie doar sa ma hotarasc ce servouri o sa folosesc si ce motor de frezare ... D-aia ti-am aratat motoarele alea hibride , mie-mi par destul de puternice si de O.K . Tot pe site are si ceva reductoare planetare ( 5:1 si 10:1 , nema 34 ) , asa ca nu ma complic prea tare cu adusul in tara ... Indiferent cum ar fi , tot trebuie sa pun pistoane de sustinere pe coloana , ca altfel se duce in balarii ... capul de frezare o sa cantareasca vreo 40 de kile , cu ce puii mei il ridic ? Nici mama motorului servo plus reductor nu-l duce ...

Pai vezi ca am eu un surub skf de 40mm diametru si pas de 2mm, cursa de lucru de 300mm. Este un surub la care nu-ti mai trebuie piston, are filetul aproape drept, si il poti folosi ca axa z sa urce motorul de frezare, sau masa . Ridici 60kg la mana.

Da, are un capat prelucrat de SKF, al doilea nu are rost sa-l prelucrezi. Te-am sunat azi dar aveai telefonul inchis.

Are 40mm diametrul, 2mm pas, 30mm diametru pentru rulment.

Este nou nout cu vaselina pe el, am si punga, ai vazut-o.

Pret de vanzare la skf undeva la 2800$ (verificat si la noi in tara). Pretul meu pana maine (ca am scos mai multe la vanzare ca vreau sa iau o masina) este de 2500ron. Este dat la skf ca cel mai precis surub cu bile din lume.

La ultima poza unde ti-am aratat in interior are semering filetat dupa el. Este sus pe surub, nu se vede in poza.

Citeste aici:

http://www.skf.com/files/448279.pdf

ps.- si motorul de frezare perske, cel albastru este de vanzare pana maine cu 1200ron. Are 800w asincron 360hz, si rulmenti skf originali schimbati vineri cu factura de la badi. Practic este nou.

pune o poza cu surubul , sa-l vad ... eventual niste caracteristici , dimensiuni ... e prelucrat la capete ?

Ai vazut surubul?Cica astea ar rezista la vreo 200 - 1000 tone si nu cade in bot motorul de frezare.Daca te uiti pe pdf, o sa vezi 2 desene in care o rampa de masina este cu surub pe bile normal, si una cu surub pe bile si cu role. Una cade din cauza greutatii, alta ii tine de soare si doarme omul ca este obosit.Deci suruburile astea sunt cu bile, iar pe exeriorul bilelor au niste role lungi cat piulita. Intretinerea la ele este foarte mica, durata este pe viata, si pretul pe masura. Am agatat un sac de ciment de piulita si am invartit cu mana lejer 1-3kg forta cred.

Da man , l-am vazut ... trebuie sa ma mai gandesc nitel , ca mai am si alte chestii de cumparat . In functie de finante , vad ce pot sa " subtilizez " si te anunt . Parca aveai un motor de frezare mare ... un Colombo parca . Poti sa mai pui o poza cu el daca-l mai ai si vrei sa-l dai ? Mersi .

Da man , l-am vazut ... trebuie sa ma mai gandesc nitel , ca mai am si alte chestii de cumparat . In functie de finante , vad ce pot sa " subtilizez " si te anunt . Parca aveai un motor de frezare mare ... un Colombo parca . Poti sa mai pui o poza cu el daca-l mai ai si vrei sa-l dai ? Mersi .

Da, il am. I-am adaugat si suplimentar inca un fan motor, care la ei te mai costa ceva, plus placa care poti sa o prinzi pe axa zFa-mi o oferta de bun simt si este al tau. Este nou, poti sa-ti dai seama daca ii dam capacul jos.Are Er 32 in bot, este clasa S1, deci nu ai probleme de incalzire, are senzor termic care il cuplezi pe e-stop, si opreste tot cand cupleaza, etc

Vasile , e vina mea ca am intrebat aici , poate era mai bine sa-l sun si vorbim pe privat . Scuze . Vali , o sa-ti dau un mesaj privat in cateva zile pentru motor . Daca te intereseaza ceva la schimb , am un set de sine SHS30C de 1340mm , poate te tenteaza . Vorbim .