Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Metode de captare la cerere -on demand- al hidrogenului ??!

Guest selinger

Recommended Posts

Guest selinger

1.O metoda ar fi sa lagam de o baterie de 9 V de la o jucarie niste fire; firele introduse la apa sa fie infasurate cu hartie apoi introduse intr-un pahar cu apa ...apa sa fie sarata pentru a grabi electroliza.La un fir de curent se capteaza iesind oxigen ;iar la celalalt fir va iesi prin apa bule de hidrogen molecular.

2.Metode mai grele sunt la 20 atmosfere si 700-1100 grade Celsius in reactie de ciocnire a moloculei de :

CH4+H2O -->CO + 3H2

APOI :

3. CO + H2O -->CO2 + H2 in prezenta oxidului de fier ca un catalizator..

Daca are cineva idei de captare in butelii ..recipiente a h2 obtinut prin oricare cele 3 metode as vrea sa aflu si eu.

http://www.youtube.com/watch?v=V3oK7bVf ... re=related

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

in primul rand in metoda electrolizei se folosesc electrozi rezistenti la corodare. Inox special este o solutie relativ ieftina si tine destul timp.nu cred ca infasurarea electrodului cu hartie previne corodarea polului Pozitiv. In ce priveste solutia sarata e iarasi o abordare gresitaIn procesul electrolizei se va degaja clor si compusi ai lui.Solutia buna ar fi KOH sau NaOH.Metoda cu temperaturi si presiuni nu e accesibila in instalatii casnice

Si trebuie redus din nisip cu C la temperaturi inalte.. E usor sa obtii H2 insa e mai greu cu obtinerea siliciului.Pentru experimente desigur ca e buna orice solutie.Mai ales ca poate duce la descoperiri noi. mereu am fost pentru a incuraja pe cei care ai idei "crete" si impotriva celor care le taie "macaroana" celor inventivi.

Pentru a capta si imbutelia hidrogenul trebuie o instalatie profesionala de producere a lui, apoi o pompa pentru imbutelierea lui sub presiune, si nu in ultimul rand o butelie mult mai rezistenta decat cele de aragaz, deoarece hidrogenul imbuteliat sub presiune se extinde mai mult decat gazul metan (la temperaturi ambiante mari de 30-40 grade celsius)Recipientele pentru inmagazinarea hidrogenului sunt standardizate si au conditii speciale de fabricatie si folosinta cu atestate de conformitate.Exista (asa ca fapt divers) si "recipiente" care pot stoca hidrogenul la temperatura si presiunea mediului ambiant si acestea sunt compacte (pline in interior) fiind construite din nanofibra de carbon care stocheaza moleculele de hidrogen intre "ochiurile" acelei retele din nanofibra din carbon.Mai multe amanunte despre aceasta tehnologie gasiti pe internet intrebandu-l pe Gogu.Daca nu sunteti profesionisti in domeniu mai bine renuntati la ideea producerii si imbutelierii hidrogenului. Nu de alta dar nu se merita accidente stupide in regim artizanal/casnic.

hidrogen in cantitati maricele se mai poate produce cu o solutie de NaOH si aluminiu! aceasta metoda este testata si de mine insa este consumatoare de aluminiu, deci scump de produs! cu imbuteliatul hidrogenului... nu stiu... cred ca mai bine produci cat consumi pe moment!! Chestia cu electroliza solutiei de NaOH este buna si ea insa nu iese doar Hidrogen ci si Oxigen, iar amestecul este destul de exploziv! credeti-ma ca nu vreti sa va explodeze un recipient in care se afla gaz brown!!! spulbera tot daca este in cantitati mariLa chimie nu prea am stralucit insa cred ca rezulta un oxid de aluminiu, sodiu, si hidrogen

\ Chestia cu electroliza solutiei de NaOH este buna si ea insa nu iese doar Hidrogen ci si Oxigen, iar amestecul este destul de exploziv! credeti-ma ca nu vreti sa va explodeze un recipient in care se afla gaz brown!!! spulbera tot daca este in cantitati mari

Daca te referi la celula de hidrogen clasica ai dreptatedar daca colectezi bulele degajate doar de anod sau doar de katod obtii gazul pur care te intereseaza. Schema clasica a electrolizei apei.Stocarea gazelor se face in recipiente separate, umplute cu apa care la randul lor sunt sunt intoarse cu gura in jos si scufundate sub apa.In interiorulacestor recipiente(transparente) se afla la inaltimea maxima si tubul de evacuare a gazului, care e impins de apa prin tub.Merge recipient de 20 litri de la racitoarele de apa potabila. Avand O2 si H2 pur se poate face un arzator pentru a suda metalele.

Multumesc Misa!!! Oricum din reactie rezulta hidrogen in cantitati maricele si arde frumos, cu o flacara galbena. Cred ca hidrogenul ar putea fi un combustibil conventional pe viitor, atat pentru motoarele clasice pe benzina, cat si pentru cele cu pila de combustie, electrice... pentru stocare cred ca ar trebui intrebati cei care imbuteliaza la gaze linde... cum fac ei sa lichefieze hidrogenul... dar in principiu cred ca trebuie un recipient cu pereti dubli(neaparat cilindric) foarte bine etansat, si un compresor de presiune inalta!!!

Guest selinger

Este un videoclip pe youtube cu captare cautati cuvintele: Michael Strizki -omul o adevarata industrie cu butelii de hidrogen investitia fiind 500.000 $ .Putin cred eu ,cand la noi se vand benzinarii oribile la dublu pret.

Multumesc Misa!!! Oricum din reactie rezulta hidrogen in cantitati maricele si arde frumos, cu o flacara galbena. Cred ca hidrogenul ar putea fi un combustibil conventional pe viitor, atat pentru motoarele clasice pe benzina, cat si pentru cele cu pila de combustie, electrice... pentru stocare cred ca ar trebui intrebati cei care imbuteliaza la gaze linde... cum fac ei sa lichefieze hidrogenul... dar in principiu cred ca trebuie un recipient cu pereti dubli(neaparat cilindric) foarte bine etansat, si un compresor de presiune inalta!!!

Culoarea galbena a flacatii se datoreaza ionilor de sodiu antrenati de gaz (picaturi foarte fine de solutie)Daca hodrogenul ar fi lipsit de acesti ioni. flacara ar fi incolora, aproape invizibila.Trebuie precizat ca sodiul coloreaza flacara in galben chiar in cantitati extrem de mici, doar urme.

• 5 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines