Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelier pentru hobby


Recommended Posts

Salut!Asta e atelierul meu care l-am pregatit de curand.A iesit cam urat fiindca sincer sa fiu nu am bagat niciun ban :rade: Dar imi fac nevoile necesare, este pentru hobby mai mult.Sunt pasionat de mecanica, electrica(electronica) cand e nevoie mai fac si pe tamplaru si pe sudoru. Sper sa nu radeti de mine :rade:

Link to comment
  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meticulos organizate sculele...

Pozarea sculelor pe pereti, sau pe panouri din lemn mi s-a parut intotdeauna o inutilitate. Asa ceva se practica odata in atelierele - scoala. In momentul in care in atelier se desfasoara o activitate foarte intensa, nu vom mai avea efectiv timpul necesar sa le asezam sistematic la loc. Daca totusi vom insista, atunci peretii, sau panourile de lemn, vor arata mizerabil dupa un interval de timp nu prea lung. Trusele de scule se tin cel mai bine in ladite din lemn sau plastic compartimentate, unde ne putem debarasa de ele foarte rapid dupa fiecare folosire, sau eventual la sfarsitul zilei de lucru. Veti vedea, ca atunci cand activitatea continua zile in sir, este de preferat chiar sa le lasam pe masa de lucru, in pozitii care sa ne faca sa economisim timp a doua zi.
Link to comment

Nu stiu ce sa zic, cred ca e o chestie legata de obisnuinta.Sculele cele mai des folosite, de uz general , stau la mine pe panouri, langa bancul de lucru.Cele mai rar folosite in ladite/sertare.De exemplu din cei 12-15 patenti/clesti ( nu stiu cati or fi....), daca ar trebui sa scormonesc intro ladita dupa cel trebuincios la momentul X si s-ar agata in confratii domniei sale sau nu l-as vedea in timp util cred ca m-ar scoate din sarite :bataie.Aceasi poveste cu surubelnitele....De fapt, dupa ce am pus surubelenitele, pantentii/clestii, burghiele de metal si inca cateva scule mai des folosite, pe rastele dedicate, am vazut clar o imbunatatire a sporului la mesterit....Acuma , de ex un extractor de rulmenti sau pompa de gresat cu vaselina nu le-as pune pe panou , din motive evidente... Acuma, mai propaspatul nostru coleg Manely ( oare de la manele vine "manely? :nas: ) si-a tapetat peretii cu toate sculele, de la pamant pana in tavan, chestie care nu-mi pare sa vina in folosul vitezei de lucru, dar a specificat ca nu a cheltuit nimic, infara de munca....oricum ii doresc succes.

Link to comment

...cei 12-15 patenti/clesti ( nu stiu cati or fi....), daca ar trebui sa scormonesc intro ladita dupa cel trebuincios la momentul X si s-ar agata in confratii domniei sale sau nu l-as vedea in timp util cred ca m-ar scoate din sarite :bataie.Aceasi poveste cu surubelnitele...

Dintre cei 12...15 patenti si/sau surubelnite, ai unul/una utilizate aproape permanent. Toate celelalte sunt scule rar intrebuintate. Deci patentul si surubelnita de "serviciu" pot sta pe masa, iar celelalte in sertare, ladite, etc. La fel cheia/cheile utilizate permanent la strung.
Link to comment

De exemplu eu acum le am in 3 genti merg mai repede cu ele in anunite locuri,dar le-am avut agatate si pe pereti, panouri,eu le asez dupa utilitate si sa arate si bine asezate,de exemplu eu mi-as pune toate sculele agatate pe pereti pe categorii pt ca ar fi usor de gasit si la vedere sa nu stau sa caut prin ladite si sertare,2 pt mine ar fi o mandrie sa-mi vad toate sculele ordonate si aranjate intr-un loc,felicitari manely pt atelier, incet incet o sa te mai dezvolti cu el, pt inceput iti recomand sa dai o vopsea pe ici-colo schimba mult aspectul.Polizorul tu l-ai facut? Niste poze cu el ar fi bine venite.

Link to comment

Acuma, mai propaspatul nostru coleg Manely ( oare de la manele vine "manely?

Manely vine de la numele meu (Menali Iucsel), sunt turc :ciuda: si prietenii m-au poreclit manely (din cauza numelui)Polizorul e mostenit de la tata.Am avut de lucrat cateva zile si pot sa zic ca e super comod, inainte aveam toate in cutii, scule, cotrobaiam nu gaseam erau la fund etc ma enervam mult, acum parca e alta treaba, mergea treaba mai cu spor, dupa ce am folosit o scula o pun la locu ei etc. Intr-un cuvant mie imi place si eu zic ca e de ajuns, trebuie sa mai renovez intradevar sa fie frumos, dar se vor rezolva toate in timp.
Link to comment

Intr-un atelier de reparatii auto, este f. practic sa ai sculele pe pereti sau panouri. Cand ai nevoie de o cheie, trebuie sa mergi direct la ea. Cu timpul memorezi locul pt fiecare, ca le gasesti si pe intuneric.Altfel pierzi timp tragand sertare si cotrobaind. Vad ca ai si un canal. E ok!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines