Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de masa mai e si asta?


Recommended Posts

am o problema.Imi fac un amplificator si am luat un cablu de alimentare de la alt amplificator care are o masa ciudata.pur si simplu e o bucata de tabla acoperita cu un izolator si infasurata in jurul cablului de alimentare.am pus o poza mai jos.Ce fel de masa mai e si asta?

post-46856-139829473753_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Depinde de punte.In general carcasa puntilor nu au legatura electrica cu nici un pin,dar asta se poate masura cu aparatul.Daca puntea nu este metalica e clar ca se poate,daca e metalica masoara sa vezi si daca carcasa nu are legatura cu nici un pin o poti monta pe carcasa.

Link to comment

am punte de 50A nu cred ca se va incalzi la 2 module de tda 7294 bridge,asa ca voi pune doar izolator intre punte si carcasa.oricum,carcasa nu are legatura cu pinii ptr ca am masurat cu aparatu pus pe dioda dar pentru siguranta,am sa pun o bucata de plastic intre punte si carcasa.........

Link to comment

Daca este modelul din poza, poti sa o montezi linistit oriunde, preferabil pe o suprafata metalica, cu vaselina siliconica, pentru un contact termic bun, asa cum s-a mai spus. De altfel prinderea se poate face foarte usor cu piulita si surub cu diametru de 5 mm.

post-30422-139829474933_thumb.jpg

Link to comment

Nu ai nevoie de izolator electric la puntile redresoare. Nu stiu sa existe punti redresoare cu invelisul electric conectat electric la vreuna din diode. A nu se confunda cu diodele duble in capsula TO220. Ce logica ar avea sa raceasca doar 2 diode din cele 4 ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines