Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Rotman

LCD + led

Recommended Posts

Guest Rotman

Am LCD-ul din imaginea atasata dar nu are led pentru iluminare.Intrebarea mea este daca stie cineva un magazin unde se vand asemenea led-uri.Am cautat la majoritatea magazinelor dar nu gasesc decat led-uri normale nici urma de ceea ce caut.Poate am scapat eu din vedere vreun magazin !:rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Guest AdiTm

cauta pe la servi-ceuri de reparati telefoane sau orice dealar conex sau oranj ce are un serice si intreabai daca are sati dea niste leduri albe de telefon SMD :partyman: :yawinkle:

Link to post
Share on other sites
Guest Rotman

Am led-uri SMD de la celulare dar nu au puterea de a lumina intreg ecranul,nici macar jumate din el!Din cate observ in poza asta led-ul intra sub ecran. :smt003Cam asa ceva caut!!!

Link to post
Share on other sites

Am un asemenea afisaj cu iluminare, initial am crezut ca are folie din aceea electroluminiscenta, dar demontandu-l am constatat ca are o multime de led-uri SMD, dispuse sub forma unei matrici, si au deasupra un dispersor, pentru uniformizarea luminii.LCD-ul nu are folie din aceea reflectorizanta pe spate, ci este perfect transparent. Acest lucru l-am observat bineinteles dupa demontare.Ai cam putine sanse sa ii faci iluminare.Ai putea incerca sa faci rost de folie electroluminiscenta. Se alimenteaza cu curent alternativ (dreptunghiular) de vreo 50-150V. Exista si in unele telefoane, de exemplu Ericsson T65 la afisaj sau Motorola V3 la tastatura.

Link to post
Share on other sites

Guest Rotman

mersi mult Am rezolvat pana la urma problema cu o folie electroluminescenta de la o agenda electronica.Intradevar nu e luminat LCD-ul ca si la celular dar se poate observa ce e afisat pe el si in conditii reduse de lumina.

Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines