Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat frigider


Recommended Posts

Buna ziua.Imi poate explica cineva cum se conecteaza un termostat de congelator K54-P1285/001?Vreau il conectez in locul altui termostat de la un congelator Bosch.Conexiunile sant cat de cat identice?Cel vechi are conexiunile cu fire care se strang prin surubase iar acesta are conexiuni cu papuci auto.

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 6 months later...

Unul din cele doua e pentru bec avertizare.Furtunul de peste teava senzorului e ca izolatie termica fata de mediul ambiant.

Mai pe scurt H-comun ,L lampa avertizare (rosie) si C compresor asta daca tu ai avut acelasi tip de termostat,daca ai avut numai cu 2 contacte folosesti numai H SI C dar cel mai bine poti verifica asa cum am spus pe PM.
Link to comment

Va multumesc pt explicatii. Pe L statea tot timpul pornit,deci poate e pt becul din interior. In fine,am rezolvat problema. Termostatul din poza e stricat. Decupleaza prea repede compresorul si nu se raceste cum trebuie.Am cumparat un termosat Ranco K59 tot cu trei contacte :-) si in cele din urma misam dat seama care sunt cele doua care imi trebuie mie.Multumesc!

Link to comment

Frigiderul nu are de fapt congelator. E mic cat un aragaz, iar compartimentul care ar trebui sa fie congelator nu e separat de restul printr-o usa groasa, izolata. Are o usita simpla, neetansata, cu 2mm liberi in fiecare parte..

 

Posted Image

 

`Congelatorul` ingheata maxim -6 -7 grade.

 

As vrea sa ii gasesc un termostat care sa imi permita functionarea `congelatorului` in limitele -6 grade -2 grade. Cu K59 functioneaza in limitele -6 grade +1 grade, ceea ce nu e bine pt ca se dezgheata mereu ce e in `congelator`

 

Ce model de termostat mi-ati recomanda?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines