Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Sony TA-AX35


Recommended Posts

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu cred ca se gaseste schema la amplificatorul asta.

 

Totusi ce problema are? Sigur e facut cu un STK ceva, pleci de la schema STK-ului daca ai probleme cu etajul final.

 

Later edit: http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... A-AX35.htm

Cauti schema de utilizare a STK-ului si datasheet la integratele alea mari, in rest nu mai ai acolo decat un operational si doi tranzistori folositi la regulatoare de tensiune pentru +/-15V (probabil).

 

Bafta !

Link to comment

Deci treaba e in felul urmator, acest amplificator la prima vedere are transformatorul defect, mai exact siguranta termica intrerupta, eu l-am desfacut acum vreo 2-3 luni dar din lipsa de timp si avand alte ocupatii, nu l-am mai facut inapoi. Transformatorul acesta are in primar 2 infasurari, una de 15 ohmi (firul alb si mov) si una de 1,6 ohmi (firul mov si rosu), avand desfacut transformatorul de atata vreme, nu mai tin minte daca si infasurarea de 1,6 ohmi era conectata la 220, (unul dintre firele mov sau rosu vine conectat la un pin care nu este conectat la nici un circuit electric). Din cauza asta vroiam sa ma uit pe o schema sa vad care din cele doua fire mov si rosu vine conectat la 220. Ma scuzati ca am raspuns asa tarziu.

Link to comment

Da, înseamnă că primarul are prize ptr 220V şi 240V (raportul 1/10 putea să dea de gîndit).Asta înseamnă că se poate conecta la priză şi legat ptr 240V, ca să meargă mai rece trafo, în caz că e supravoltată reţeaua.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines