Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESR and Capacitance Meter


Recommended Posts

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu pot lua de oriunde, fara factura nu vreau(am motivele mele, nu-l pot deconta) . Am zis ca e mic si pot sa-l iau si pe teren, ca nu masoara in montaj, da este un dezavantaj dar aceasta nu ma impedica sa pun un diagnostic corect. Eu ma gandesc sa nu mearga cateva zile si dupa aceea sa-l arunc ,ca am mai avut parte de asa ceva. Alea prezentate mai sus sunt facute dupa o schema sau de un fabricant? Astea facute nu stiu cat de bine sunt realizate si cat de precise sunt , vad ca sunt contraziceri cu privire la precizia lor, asta nu inseamna ca nu apreciez munca celor care au facut asa ceva, dar nu pot cumpara ceva care nu este testat intr-un laborator, nu ca as fi eu marele corect, da macar la scule sa nu ma zgarcesc, mai ales ca de data asta nu sunt pe bani mei.

Link to comment

Si eu ce am zis?

In circuit iti masoara doar ESR-ul. Scrie in prospect ca "in afara circuitului iti afiseaza si capacitatea".

Diferentele intre: http://kripton2035.free.fr/digital%20es ... ssian.html

si

http://www.peakelec.co.uk/acatalog/jz_esr70.html

sunt urmatoarele: afisarea capacitatii la masurarea in circuit si plaja de masurare. Ai o placa cu 40 condensatori electrolitici de diverse valori. Vrei sa-i masori. Crede-ma ca doar valoarea ESR nu ti-e suficienta ca sa declari un condensator "bun" sau "defect".

Primul afiseaza capacitatea in circuit si masoara intre 0,47uF si 150.000 uF ( 150 mii microfarazi ). Aceasta varianta de ESR-capacimetru nu am gasit-o de vanzare in comert. Probabil datorita faptului ca inventatorul ( un rus ) a dorit sa dea la liber inventia sa si nu a vrut ca vreo companie sa se imbogateasca nejustificat de pe urma sa. Un socialist veritabil.

Link to comment

Am primit scula, si vreau sa va spun ca masoara atat esr-ul cat si capacitatea , le afiseaza pe ambele si atunci cand se face masuratoarea in montaj. Eram un pic amart cand auzisem ca nu arata capacitatea si in montaj, dar acum m-am linistit. Nu o sa mai schimb condensatori in nestire, cu cateva clienti se amortizeaza cheltuiala, nu mai pun la socoteala ca e foarte mic, si poti sa-l porti si in buzunarul de la camasa.Am sa vad si cat functioneaza.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines