Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Sasiul din subiect, care este un tv WATSON, model FA5160, a fost trasnit, sursa defecta, procesor in scurt. Dupa remedierea sursei s-a inlocuit si procesorul SDA555XLF cu VESTEL 19V1.0FT . Din nefericire desi am vazut ca se foloseste si acesta din urma, el nu face nici o comanda, nici din telecomanda, nici din panoul frontal, si lipseste si OSD-ul. Mentionez ca tv-ul porneste direct pe program la pornirea din butonul de retea. Am scris alte doua memorii cu vreo 30 dumpuri dar fara nici un rezultat. Sa nu functioneze procesorul din urma sau exista vreun alt defect, sau nu se preteaza la modelele de Watson? Ii rog pe cei care s-au mai intalnit cu acest defect sa-mi dea un sfat. Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca nu aveti OSD, verificati ic502, tda8842, r486 si q420-bc548 (din pinul 47 ic401).De asemenea diodele din pinii 47, 48, 49 si 50 ai procesorului. La aparitia OSD-ului pe pinul 26 a lui ic401 trebuie sa aveti 4Vp.Verificati si lipiturile procesorului, posibil sa aveti lipituri reci.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines