Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor identificare leduri


Recommended Posts

Va salut domnilor,

Detin un proiector cu leduri de 60W si am o neclaritate privind tipul de leduri folosite. Sursa de curent constant din interior livreaza 39 V iar consumul per total, (24 leduri) este de 1,44 A.

Ledurile sunt conectate in serie cate 12 buc. pe fiecare panel, iar cele doua paneluri sunt conectate in paralel pe sursa de CC.

Pentru o descriere mai amanuntita, ledurile sunt SMD de forma patrata cu latura de aprox. 3 mm. avand lupa pe jonctiunea rotunda a chip-ului, aceasta din urma fiind de culoare galbena.

Sursa de alimentare este un LPC-60-1400.

Va rog frumos sa ma ajutati in identificarea acestor leduri, a parametrilor acestora,de unde le-as putea procura sau ce echivalent pot cumpara!

Cu multumiri anticipate, atasez doua poze cu ceva specificatii pe ele! Scuze pentru calitatea lor....

Posted Image

Posted Image

Link to comment
  • Replies 24
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu vreau sa le inlocuiesc! Proiectorul functioneaza perfect...doar ca doresc sa construiesc si eu unul, asa ca raman dator profesionistilor daca imi indica ce fel de leduri pot folosi pentru sursa de CC, de tipul indicat mai sus ( LPC-60-1400.) M-ar interesa tot un numar de 24 de leduri! Precizez ca in circuit nu exista alte componente (rezistor limitator, etv) doar sursa de cc si cele doua paneluri legate in paralel, pe fiecare fiind 12 leduri inseriate!Trebuie sa recunosc ca nu am lucrat cu aceste componente prea mult, deci nu prea am o experienta bogata in acest sens! Asa ca orice ajutor, sfat, informare, sunt mai mult decat ajutatoare!Multumiri....

Link to comment

Pai iarasi,nu prea ai nevoie sa stii despre ledurile originale,ca poate folosesti ceva mai nou/eficient/ieftin. Dar ai nevoie sa stii cam ce s-ar potrivi acoloApoi,cand iti faci proiectorul,sa nu pui ledurile in paralel...cel mai bine e in serie. Daca totusi n-ai de ales,pune niste rezistente de echilibrare

Link to comment

Multumesc de raspunsuri domnilor! Am sa caut leduri de 3W/700mA...chestia este ca am deja cumparata sursa de CC prezentata mai sus!Azi am finalizat un montaj cu 100 de leduri alimentate la reteaua de 220V. Montajul contine o punte de diode, un condensator de 22mF/400V, un LM 317, un rezistor de 54 ohmi/0,25W iar ledurile sunt Piranha de 5,5 lm. la 3V/ 20mA. Montajul functioneaza perfect de cateva ore bune si curentul consumat este de 20mA, ledurile fiind toate inseriate! Daca prezinta interes, postez aceasta schema!

Link to comment

Posteaza-o ,si eu am facut o lampa cu leduri la 220 (care ,mai nou e 230 ) care a functionat chiar o saptamana .Sti si ai mai lipit leduri SMD ? Daca nu ,cumpara d'alea star sau urmareste posturile userului c_anicai .Mai sant si lampi de acvariu cu leduri (de vazut pt inspiratie)Ledurile sa nu le duci la curentul maxim ; ledurile se comanda in curent ,tensiunea fiind o caracteristica ,deci ai o sursa de 1,5A . Trebuie sa alimentezi 3 serii (egale) de leduri simultan ,curentul se imparte la 3 .

Link to comment

@tyc

Mersi de sfaturi! Nu am mai lipit SMD-uri de putere dar am citit/vazut tehnica de lipire cu plita electrica termostatata!

Am facut un calcul sumar al proiectorului prezentat in primul post!

Sursa CC livreaza 40V/ 1,4 A, prin urmare fiecare din cele doua module cu leduri absoarbe cate 700mA, iar tensiunea lor ar fi de 3,3V (3,3X12=39,6).

Inseamna ca acele leduri sunt aprox. de 2,5W/buc! Gresesc undeva?

Multumesc!

L.E.

Mi-ar fi de ajutor niste linkuri sau adrese, de unde pot cumpara leduri.

Link to comment

ledurile sunt vandute drept leduri de 3W, tensiunea nu e de 3.3V batuta in cuie, mai degraba intre 3,2 si 3,7 si de regula nu se folosesc la curentul maxim incercand sa storci toti cei 3W. probabil ca pe durate foarte scurte poti sa le fortezi, dar scade durata de viata.in fine, leduri de 3W folosite la 700mA ar trebui sa fie usor de gasit

Link to comment

Pune leduri de 3W ieftine si dupa ce dobandasti experienta cu leduri (suprafete de racire ,scc ,etc) poti trece la un reflector cu leduri bune (la care sa si vezi bine).Vrei sa consrtuiesti/dobandesti o plita? Ledurile se lipesc dupa o curba care necesita uC +MCPCB + solder paste.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines