Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD Amstrad T2712 cu probleme in sursa


Recommended Posts

Va salut, am o problema cu un televizor Amstrad T2712 de 26 inch adus de un prieten din Italia.Televizorul porneste dar clipeste ledul rosu cu semnificatia - avarie invertor - dupa care apare imaginea dar nu si iluminatul LCD. Am scos sursa - model 04TA069C si am observat condensatori umflati in secundar si circuitul integrat de pe partea de 24V ars - ICE01QS01 impreuna cu tranzistorul BC337.Am inlocuit toti electroliticii si integratul si totusi nu scoate decat 5V, 12V si 33V, - tensiunea de 24V nu o scoate nici cu invertorul decuplat. Am rugamintea de a ma ajuta cu schema originala a sursei 04TA069C daca o aveti, sau cel putin sa ma lamuriti cum sa pornesc sursa in afara televizorului fiindca atunci cand o alimentez apare doar 5V standby, care e o sursa independenta cu FSD200.Am aplicat cei 5V pe pinul marcat TVT si tot nu porneste. Curios ca atunci cand o montez in televizor pe pinul TVT apare 5V. Nu inteleg unde trebuie sa comand sursa sa porneasca .Am gasit o versiune a sursei dar pentru TV Orion si are unele deosebiri fata de cea din Amstrad, dar in mare parte sunt la fel.Postez schema pe care am gasit-o in atasament.

Orion 26-32 LCD TV POWER BOARD SEMA 04TA069C.pdf

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Va multumesc pentru linkurile trimise dar am cautat toate postarile respectivelor forumuri si din pacate nu m-au ajutat cu nimic. Schema pe care o prezenta unul din useri era diferita desi numele TV-ului era tot Amstrad 2712, acolo spunea despre 12V ce alimentau un releu care la modelul meu nu exista, etc.Poate cineva de la noi a mai intalnit sursa 04TA069C si ma poate ajuta cu schema.Intre timp mai caut si in alte parti. Va multumesc inca o data pentru ajutor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines