Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtre pentru boxe Panasonic SB-PM 15


Guest DeuxEx

Recommended Posts

Guest DeuxEx

Salutare! Zilele trecute am achizitionat un amplificator Tehnics SU-5A (acesta de aici: http://www.classic-audio.com/technics-su5-p-643.html ) si 2 boxe Panasonic SB-PM 15. Persoana de la care le-am achizitionat mi-a zis ca ar fi bine sa achizitionez si o pereche de filtre. Problema este ca in acest domeniu sunt un profan, dar sunt dispus sa invat.

 

Boxele Panasonic SB-PM 15 au urmatoarele inscriptii pe spate:

Impedance: High 6 ohmi Low 6 ohmi

Input: High 10 W Music 5W (DIN)

Low 30 W Music 15W (DIN)

 

Ce sfaturi imi puteti oferi? Daca as vrea sa schimb boxele acestea cu unele mai performante, ce mi-ati recomanda intr-un buget de 400 lei?

Link to comment
  • Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest DeuxEx

Pe mine m-ar interesa sa achizitionez niste filtre audio din comert (site-uri online). In Tg-Jiu nu am de unde sa cumpar condensatori (sau cel putin n-am descoperit eu...). Ce se poate intampla daca statia este pe 8 ohmi si boxele pe 6 ohmi?

Link to comment
Guest DeuxEx

Multumesc pentru informatie. Banuiam eu ca asa e, dar vroiam inca o parere. Solutia cu filtrele audio poate sa ma fereasca de a strica amplificatorul? Daca da, ce filtre imi recomandati? V-am zis, sunt total pe dinafara cand vine vorba de boxe si amplificatoare.

Link to comment
Guest DeuxEx

Pai si atunci ce sa fac ca sa nu risc sa ard statia? Mi-a zis cineva sa pun cate un condensator de 2 ohmi la fiecare boxa. Vreu un raspuns de genul: ia-ti filtrele X de pe site-ul Y si nu mai risti sa arzi nimic. Azi am observat ca daca dau boxele prea tare, se opreste sunetul. E normal?

Link to comment
Guest DeuxEx

Off-topic: Oameni buni, daca aveti un conflict personal, v-as ruga sa va abtineti pe acest topic. On-topic: Decat postari zeflemiste la ceea ce au postat altii, mai bine ati ajuta cu un sfat o persoana care are nevoie de ajutor (adica EU!) :speriat

Link to comment

Din cate vad si eu acele boxe provin de la un sistem biamplificat, deci amplificare separata pe basi fata de inalte. Pune un condensator de 4.7uF serie cu tweeterul, cum ti s'a precizat si mai sus. De preferat nepolarizat, in cel mai rau caz electrolitic bipolar. La minim 50v.Daca ti se pare ca "urla" prea tare vocea, scade acel condensator la 2.2uF.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines