Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surubelnita cu acumulator


Recommended Posts

Vreau sa-mi cumpar o surubelnita cu acumulator gen dealea la 3,6V, 4,8V, am o autofiletanta cu acumulator la 18V dar e prea grea cand ma urc pe scara etc, eu am o centura de scule care are buzunar pt bormasina, autofiletanta..., si a mea este prea grea si e un pic incomoda, si ma gandeam la o surubelnita cu acumulator si vreau sa sti daca sunt bune adica daca pot sa bag cu ea tn-uri in rigips lemn sia alte suruburi si holtzsuruburi.

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sfatul meu este sa luati asa ceva la 7,2V sau 10,8V pentru a avea autonomie,altfel cu cea de 3,6V sau 4,8V cand aveti mai multa nevoie se va descarca.Modele cu tensiune a acumulatorilor de 7,2V si 10,8V gasiti la dv. in Timisoara si nu neaparat de firma desi daca va permite bugetul,va recomand sa luati dintre acelea.Stima.

Link to comment

O şurubelniţă cu acumulator poate fi suprasolicitată mecanic dacă aveţi intenţia să băgaţi cu ea holzşuruburi în lemn spre exemplu. Este gândită pt forţe mici (nu zic că nu sunt şi mai solide). Ideal ar fi să optaţi pt o autofiletantă mai uşurică, nu bombele din Praktiker Bricostore şi altele asemenea.Spre exemplu eu mi-am placat singur tavanele cu rigips (plus scafe şi forme) într-un apartament de 3 camere. Într-o singură zi am băgat peste 500 de tn-uri cu un singur acumulator. Filetanta folosită este o Makita, la 14,4V 2Ah. Ştiu că nu e tocmai ieftină dar eu o am de 5 ani şi a muncit nu glumă. Iar acumulatorii sunt originali încă. Am dat şi găuri de 16 în lemn cu ea (deşi suportă burghiu de 10 maxim, am folosit unul cu coada strunjită). Pe scurt la cum am muncit-o sunt mulţumit de ea. Modelul specificat are acumulatori Ni-Cd, au culoarea roşie la Makita. Mai puternică este cea de 14,4V 3Ah (acumulatori Ni-Mh, culoarea negră). Şi nici nu sunt foarte grele. Să vă feriţi de modelele de 12V (forţă mică) şi cele de 18V (acumulatori slabi).Alte mărci bune: Bosch (cele de 7,2V sunt slabe) Milwaukee (cele de 18 sunt mai răsărite dar mai grele), Skill (acceptabile) Black&Decker (cele de 12V sunt mai reuşite). Despre modelele low cost no comment. Sunt panarame.

Link to comment

Makita de 14,4 V 2Ah (model 6281 DWAE) poate gauri in lemn pina la 25 mm! In metal pina la 10 mm!

 

Este vorba aici despre masini mici.

Bosch ca asta http://www.topocadvest.ro/archives/2843

Makita ca asta http://tehnocenter.allshops.ro/produs/1 ... 0+DWE.html

Metabo ca asta http://www.metabo.com/Product-catalogue ... 3a8.0.html

 

Masini care au suficiet cuplu 25-30 Nm si o manevrabilitate sporita, datorita dimensiunilor reduse.

Aici intevin si alte facilitati in exploatare, dar discutia este mult prea larga.

Important este ca nu prea gasiti masini mici facute de sub branduri noname. Este o solutie relativ noua a producatorilor renumiti de scule electrice (aproximativ 3-4 ani).

Important, dupa parerea mea, este sa va luati o masina de la un brand cunoscut.

Bosch-ul este foarte prompt in asigurarea garantiei si service-ului post garantie.

Makita este relativ ieftina la service.

Metabo are facilitati si performate ridicate dar pina nu o folosesti nu ai de unde sti.

Milwakee este un brand mai nou care vine tare din urma dar greu servisabila

DeWalt bune, dar sufera de aceeasi problema a service-ului

 

Bafta la alegere !

Link to comment
  • 3 weeks later...

Eu mi-am cumparat din targ o surubelnita Black&Decker cu 15 ron si i-am schimbat acumulatorul original Ni-Cd care era mort cu unul Li-ion si merge ok, doar ca eu o folosesc foarte rar si nu pot sa spun cat de mult tine.Si bormasina cu accumulatori Bosch albastra de generatie mai veche tot din targ am luat-o cu 15 ron fara acumulator.I-am facut eu un pachet de acumulatori Li-ion si tine foarte mult. Problema e ca acumulatorul fiind Li-ion il incarc la statia de incarcare pt modelism pe care mi-am luat-o mai demult.Oricum sunt de parere ca surubelnita e pe lucruri mai fine si nu pt rigips. pt asta e autofiletanta.Pt a creste autonamia filetantei am vazut la cineva un pachet suplimentar de acumulatori pe care il tinea la centura si cu un cablu alimenta bormasina.

Link to comment

Am pe undeva ceva de genul asta:

 

http://www.blackanddecker.com/power-tools/9078.aspx

 

Nu mai stiu daca ce am eu e cu reglaj de cuplu sau nu.

Ca observatie, poate baga surub de 30-40mm in molid. Problema e la numarul de suruburi pe care il baga pana sa se termine acumulatorul.

Surubelnitele astea sunt facute mai degraba pt prins suruburi in metal, carcase, din astea (suruburi normale, cu piulita, nu auto-filetante).

 

Pot sa caut surubelnita, nu stiu in ce stare mai ii e acumulatorul, dar poate inca mai merge. Sa fac niste teste cu ea. (Nu e de vanzare).

Link to comment

Pe locul 2 este autonomia acumulatorilor, eu caut o surubelnita sa aiba forta sa insurubeze,nu am avut unde testa mai multe varianta ca sa ma hotarasc sa cumpar una.

Atunci principalul criteriu de alegere va fi cuplul maxim (Nm).Daca mai are si posibilitatea sa-l reglezi in mai multe trepte, cu atit mai bine.Succes!
Link to comment

Revin cu cateva informatii despre surubelnita mica.

Modelul pe care il am e KC9039, zic eu identic cu cel pomenit initial.

Acumulator de 3.6V, mica, usoara, etc. Celulele sunt cam jumatate (ca marime) din cele normale folosite in masinile de insurubat, estimez undeva la maxim 600mAh (dar ar putea fi si mai putin, nu zice nimeni ce capacitate au).

Nefolosita de cativa ani de zile, de cand am luat una "adevarata". Din cand in cand o mai incarcam, cand dadeam peste ea printre scule, dar rar de tot. Totusi, acumulatorul inca e functional in ea. Cum am zis, poate baga holzsuruburi de 30-40mm in molid, dar nu prea multe. Cum ar veni, are cuplu, dar acumulatorul se consuma repede cand e folosita intens.

In rest, e relativ comoda, intrerupatorul pozitionat cam aiurea, usoara, te poti baga in locuri unde nu incapi cu o masina mai mare. Daca chiar e musai, se poate folosi, dar tot nu o recomand pentru lucru unde se cere cuplu. Nu din cauza lipsei cuplului (are ceva, ca reductorul e de 180rpm), ci din cauza lipsei de capacitate a acumulatorului (undeva la 2Wh fata de 14-36Wh cat au masinile mari).

Acumulatorul e si incorporat, nu se poate schimba in timpul lucrului, alt inconvenient cand chiar trebuie sa iti faci treaba.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines