Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare aer conditionat


Postări Recomandate

Salutare.Am un aer conditionat cu freon in unitatea exterioara cu tevi bercluite cu tot complet numa sa-l urc pe perete.Deci am cateva intrebari si poate ma lamureste si pe mine cineva...Stiu in primul rand ca ar trebui normal pompa de vidare pentru eficienta maxima.Vreau sa stiu pe lateral la aerul conditionat care e treaba cu robinetii aia.Sunt robineti sau valve cu anumite pozitii??? Inca ceva banuiesc ca freonul se duce pe tur si anume conducta subtire si se intoarce pe aia mai groasa.E asa sau invers?? Si inca ceva leg doar tevile la el pun mansoanele pe ele si dau drumu la ambii robineti ?? sau e o anumita procedura??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din cele 2 filme, lipsesc exact paşii esenţiali:

- scoaterea aerului din conducte (cu pompa de vid sau fără pompă)

- verificarea etanşeităţii la îmbinări

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Cine ma poate ajuta si pe mine cu montajul unui AC? locatia Pta Iancului, etaj 9, buc
Am montat consolele ca in poze dar, decand am implinit 52 si 120kg, nu mai pot face echilibristica pe geam pt a scoate climatizorul si mai ales pt a ma intinde sa prind piulite exterioare - imi ajunge mana ca in poza, dar pe dupa climatizor ar fi mult mai complicat.

Prin urmare nu im trebuie ajutor decat pt a-l scoate pe geam si prins piulitele exterioare. Treaba de max 1/2 h.

p.s. traversele de lemn din poza sunt distantieri pusi la montajul consolelor pt a fi sigur ca pic la gaurile de pe talpa AC.

post-176225-0-11459800-1507024734_thumb.jpgpost-176225-0-59462200-1507024815_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din cele 2 filme, lipsesc exact paşii esenţiali: - scoaterea aerului din conducte (cu pompa de vid sau fără pompă) - verificarea etanşeităţii la îmbinări

Vise!Firma de montaj Premium nu au venit cu pompa de vid,sa nu mai spun de accesorile marunte .Am fost nevoit sa trimit un mail la firma pentru a beneficia de pompa. :rade:

Editat de q_acdc
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Si daca vine cu recuperatorul si-l recupereaza in butelie, sa-mi spuneti si mie unde anume sa-l duc, pentru distrugere. As fi profund recunoscator sa-mi dati adresa acelei firme din Romania, care se ocupa cu distrugerea refrigerantilor (presupus una din ele o stiu, dar nu-i cred pe cuvant).

Da, se poate in mod amatoricesc si Dorelesc sa montezi un AC, fara vacuumare. Se elibereaza o cantitate de refrigerant prin traseul aferent unitatii interioare, presupus suficient pentru a goli de aer acest traseu. Evident ca nu e suficient. Este profund discutabil, dar chiar functioneaza.

Nu inteleg ce au recuperat in atmosfera? La demontare exista metode de autorecuperare pe care frigotehnistii le utilizeaza. Nu are rost sa recuperezi tu in butelie, decat la o servisare majora, si nu il mai poti refolosi oricum, pentru ca este contaminat. Si ne ducem din nou la intrebarea, ok, am incarcat butelia, ce fac cu ea???

 

 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Daca se recupereaza, se recupereaza cu recuperatorul in butelie cu cantar electronic special, si implica ulterior purjarea instalatiei cu azot. Corectie nivel ulei dupa caz, reintregirea instalatiei, incarcare cu ~800g functie de tipul aparatului si dimensiunea instalatiei.

Omul vine cu un arsenal de scule. Recuperator, cantar, butelie pentru recuperare, butelie cu refrigerant curat, butelie de azot cu reductor de presiune, statia de sudura dupa caz, pompa vacuum, baterie mamometre, termometru, si toate fiarele aferente.

 

Un frigotehnist bun face o scoala de 6 luni. Investitia in scule este enorma, scolarizarea costa, salariul unui frigotehnist bun, calificat pe bune, este mare. Este piata pregatita sa plateasca?

Toti s-au obisnuit cu banala reumplere de 150 lei, toti fac gat ca vor calitate. Am facut un test de anunt cu montaje aere ca in Germania, cu preturi 20% mai mari decat media, matisat cu aluminiu, izolatii profesionale, etc. A sunat telefonul 1 data. Ne meritam soarta.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări