Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie Laptop Toshiba defecta - cum o "reconditionez"?


Guest DeuxEx

Recommended Posts

Guest DeuxEx

Salutare! Detin un laptop Toshiba Satellite L-500 care, dupa 2 ani si ceva, nu mai recunoaste bateria, zicand ca-i defecta. Bateria, model PA3534U-1BRS, am desfacut-o si am gasit in interior 6 celule de culoare albastra. Intrebarea mea e destul de simpla: se pot schimba aceste celule? Daca da, de unde pot cumpara altele (un link catre un magazin online ar fi foarte util!)? Ce pasi trebuie urmati pentru schimbarea cu succes a acestor acumulatori?

post-68845-139829468803_thumb.jpg

post-68845-139829468815_thumb.jpg

post-68845-139829468827_thumb.jpg

post-68845-139829468838_thumb.jpg

post-68845-139829468848_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Intrebarea mea e destul de simpla: se pot schimba aceste celule?

raspunsul este ...da , se pot schimba , insa rezultatul va fi un mare zero barat , intrucit schimbarea elementelor li-ion terminate ---respectiv operatiunea hard --- , trebuie urmata instantaneu de o initializare a unui mic softulet implementat intr-un integrat de pe acea placuta din prima poza --- respectiv operatiunea soft --- ceea ce dvs nu veti putea face niciodata ...! avind in vedere ca la toate laptop-urile moderne , operatiunea hard de mai sus fara operatiunea soft ---tot de la fel de sus --- egal fiasco garantat ...cel mai bine este sa va pregatiti moral si financiar sa va achizitionati un alt acumulator... :da
Link to comment

Dupa ce schimbi acumulatorii aia de litiu poti folosi programul asta

 

http://www.software112.com/out/http%253 ... ksdemo.zip

 

cu ajutorul unei scheme data tot de ei.Conectezi pinii SDA si SCL la pinii EEPROMULUI de pe placa bateriei la portul LPT al unui calculator iar acest soft va reseta tot, de la producator pana la orele de functionare...etc.

 

Schema data de ei o gasesti in folderul HARDWARE dupa ce instalezi smecheria.Sunt mai multe variante pe net cum sa rapesti memoria EEPROM, sa folosesti un decriptor pentru dump, o modifici si o rescrii.E una din cele mai simple.

 

Dupa ce reusesti lasi bateria la incarcat vreo 18 ore.

Link to comment

la al meu(travelmate 4230) nu a fost necesara initializarea aceea,in momentul inlocuirii celulelor bateria mai tine vreo 10min,cand am pus alte celule le-am pus gata incarcate 100%,dupa ce le-am montat am lasat bateria in laptop vreo 2 zile timp in care am folosit laptop normal,dupa aceea am tinut procesorul in full load pe baterie pana ce s-a oprit laptopul,ssurpriza wear level este acum de 5%, fata de 90 cat era cu cele vechi,.

Link to comment

In prealabil verificati cu un aparat de masura si vizual cu o lupa buna sa nu existe defecte pe placuta electronica (sigurante smd arse etc). Celulele in sine daca vreti sa le inlocuiti poate fi complicat pt ca de multe ori odata cu disparitia unei celule microcontrollerul "simte" si nu o va lua in seama pe cea noua. Eventual trebuie incercat cuplarea in paralel a celulei noi si abia apoi dezlipite conexiunile celei vechi, insa nici macar asa nu este garantat succesul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines