Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv veryo


Guest ionicaa_28

Recommended Posts

Guest ionicaa_28

Am un tv veryo porneste ,merge in schimb face pe lateralele verticale niste colturi si si dupa 20-30 secunde se opreste.Rog sa ma ajute cineva.

Link to comment
  • Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

nu se poate..nu masurati unde trebuie..primarul sursei are masa separata de sasiul tv-ului. trebuie masurat pe terminalele condensatorului. este cel care filtreaza tensiunea de retea de 220v .(evident cu puntea redresoare aferenta).aveti grija ca masele sunt separate sa nu va electrocutati!!

Link to comment

tensiunea de la priza,220v, ajunge in tv intra intr o punte redresoare si un condensator electrolitic (cel mai mare ca si gabarit din tv) de regula are 100 de micro la 400v.pe terminalele lui se regaseste tensiunea de 300 de volti. fiti mai explicit..daca ai scoateti euroscartul numai onduleaza? cat aveti pe condensator?

Link to comment

Daca ati masurat tensiunea direct pe pinii condensatorului de filtraj atunci aveti o dioda din puntea de redresare cu rezistenta inversa sau intrerupta, aceasta punte e formata din patru diode inainte de filtrajul principal unde ar trebuii sa aveti in jur de 295-315vcc (220 vca X 1.40= 310vcc).

Link to comment
Guest ionicaa_28

cand ii pun semnal cu euroscartul si merge are tensiunea pe condensator de 235 v dupa cateva secunde se inchide si si creste tensiunea la 245 v

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines