Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare schema pentru schimbare sens motor DC


Recommended Posts

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Push butonul pe care vrei sa-i folosesti este simplu contact sau dublu contact (adica doua contacte identice)? pentru ca daca este simplu atunci este nevoie de cate un releu la fiecare buton si daca este dublu se poate comanda direct acel motor. Regulatorul de turatie este mentionat in schema originala (LM317). Atentie cu puterea motorului, LM317 de obicei lucreaza corect pana la 1A si ai nevoie de un radiator mare daca este folosit la turatii joase.

Link to comment
Guest smilex

LM317 lucreaza liniar, nu este un regulator ci variator de turatie (prin variatia tensiunii). Poti sa-l folosesti daca nu te intereseaza variatia in functie de cuplu. Un regulator liniar simplu se obtine printr-o schema asemanatoare motoarelor de casetofon.Se poate cu doua contacte (fiecare buton) normal deschise separate sau cu un contact ND si unul NI (pot avea si punct comun).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines