Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv grundig cuc7303

Maricel

Recommended Posts

Va salut! La acest tv grundig sasiu cuc7303 am avut probleme cu sursa facuta cu UC3842 si tranzistor MJF18004C. Am inlocuit piesele arse dar in loc de MJF am pus un BUT11AF din recuperari. Sursa functioneaza corect si binenenteles si tv-ul, dar...dupa 10 minute de functionare tranz din sursa ,,frige,, bine. Va rog sa-mi spuneti ce tranzistor ar merge in aceasta sursa(dupa datele de catalog nu prea se potrivesc) sau asa ,,fierbinte,, functioneaza. Am verificat tot si am schimbat toti cond electrolitici din primar si secundar. Va multumesc!

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maricel

3

• Toni Marginean

2

• FLORIN IORDACHE

1

• leoncris

1

Top Posters In This Topic

Buna seara ! Eu cred ca ar merge un bu508 fara probleme si asi mai zice sa-i mai schimbati si C663 si sa verificati lipiturile la C669 . :da Succes !

Am incercat si cu bu508 dar tot ,,frige,, am precizat ca am schimbat toti cond electrolitici lipiturile le-am efectuat de la inceput ca sursa a fost bine ,,prajita,, Va multumesc la toti pentru sprijinul acordat!

Verificati cu atentie D663, D662 si rezistentele R663, 666, 667. Acolo este 6 6 6

Domnule Toni va multumesc mult pentru interventie. Diodele precizate de dvs au fost schimbate cu altele noi. Rezistentele le-am verificat cu un capat afara mai putin cele doua smd-uri de 150k si cel de 1mohm acestea le-am verficat in montaj, UC-ul a fost si el schimbat. Referitor la r667 dupa schema cred ca vine pusa cand tv-ul are tub de 37 la mine este A48..., r666 este 0,47 asa am gasit-o in sursa dupa manual spune r666 0,56 la tub de 21 inch.