Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mi se incalzeste lada frigorifica prea tare(pe dinafara)


Recommended Posts

Buna, acum recent mi-am cumparat o lada frigorifica Liebherr GTS 6112,572 litri si se incalzeste foarte tare pe dinafara(peste tot mai ales partea de sus) nici macar nu pot tine mana pe el ca ma arde.As vrea sa stiu este normal sau ceva nu merge cum trebuie.Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea potrivita.Multumesc

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ce pot sa fac? pe el are jos un potentiometru si acolo are prima treapta care se numeste SPAR=Economic si dupaia treptele incep cu numere de la 2-7.doar astazi la-m bagat in priza cred ca la vreo 7 dimineata si de atuncea sta pe SPAR credeti ca poate fi ca este pe treapta SPAR??

Link to comment

Frigiderele au o rezistenţă anticondens, care se pune in zona unde se închide garnitura magnetică.

Rezistenţa aia are rolul de a încălzi pe dinafară locul unde se închide garnitura. Fără ea, zona de lângă garnitură ar fi mai rece decât aerul din exterior, iar asta ar produce condens şi mucegai la garnitura magnetică. Rezistenţa de care vorbeam trebuie să se încălzească foarte puţin, nu trebuie să frigă.

 

Lasă lada în priză 24 ore, să ajungă la regimul ei normal de funcţionare. Dacă şi după aia tot frige, înseamnă că lada e defectă. Nu opreşte la timp rezistenţa anticondens. Trebuie reparată sau, dacă e luată de curând, poţi cere banii înapoi.

 

Încă ceva, sper că lada nu e pusă la soare. Dacă stă în soare, e normal să frigă.

Link to comment

Buna astazi dimineta ma-m pus sa vad cum merge lada si am observat ca lada se incalzeste de frige doar cand motorul este in functiune.cand se opreste se raceste foarte tare deci cand este oprit este caldut.Cand porneste motorul se incalzeste de frige.Este normal sau nu??

Link to comment

Cred că nu e normal, dar s-ar putea să greşesc, nu sunt frigotehnist.La mine nu face aşa.Dă un telefon la service şi întreabă-i.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines