Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nepotrivire intre Artcam si Mach3


Recommended Posts

Va salut cu respect.Am si eu aceasta nelamurire intre nepotrivirea G-codurilor generate de Artcam.Mai precis dupe ce generez un anume cod cu Artcam in Mach3 este redat cu distante foarte mari desi si Mach3-ul si Artcmul sunt setate in mm.Daca acelasi desen este importat in Laziecam si generat codul in Mach3 totul este OK.Dar cu Laziecam nu ma prea descurc. Este cineva care sa mai lovit de aceasta problema sau ceva asemanator si ma poate ajuta cu vre-un sfat?Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ai postprocesoarele ( fisierele .con ) ? Teoretic , in folderul Posprocesors din Artcam ar trebui sa ai o serie de fisiere .con , care stiu sa faca codurile corect in relatia soft CAM - Mach3 . Cand salvezi toolpath-ul in Artcam , trebuie sa selectezi postprocesorul mai intai ( ala care stie mm ) . Probabil la tine a ramas default ala in inch , si d-aia greseste distantele ...

Link to comment
  • 1 month later...

Multumesc pentru sugestie, dar nu am reusit sa import in Mach3 la scala normala in mm. Am exportat din Artcam in mai multe variante de fisiere .cnc sau .tap toate in unitate de masura mm, dar Mach3 se pare ca le recunoaste in inch. Este vreo setare in Mach3 pentru unitatea de masura? Varianta de soft pe care o am este una cu licenta pentru ambele softuri.Ma simt pierdut..Nu stiu ce sa mai setez ca sa se potriveasca. Ufffff...Ma puteti ajuta?Multumesc anticipat.

Link to comment

Ce pas au suruburile masinii ? .Trebuie facute setarile corecte in motor tuning " Steps per mm ". Setari in functie de motoare si pasul suruburilor .Deci ce pas au suruburile?

Multumesc pt raspuns.Abea azi am reusit sa vad ce pas au caci nu am mai fost pe la CNC.Suruburile au pas de 4mm
Link to comment

In sfarsit am reusit sa pun la punct CNC-ul.Multumesc celor care au vrut sa ma ajute si chiar au fost de un real folos.Deci in primul rand a fost varianta de Mach3 care nu realiza decat 500de linii dar pe unele calculatoare mergea inca a nu stiu de ce.Apoi necalcularea si introducerea incorecta a pasilor in Motor Tuning and Setup (casuta stanga jos) din Mach3.Ea vine setata pe 2000 de pasi in cazul meu trebuiau doar 400.Cum am facut asta.Am reglat dip-urile de pe driver (CNC4X35A) de la HI-END la 1/8 microsteping rezultand 1600 pasi pe rotatie apoi se imparte la 4 (mm pasul surubului conducator in cazul meu) = 400 valoare care se trece in acea casuta.200x8=1600/4=400Am uitat sa precizez ca 200 reprezinta pasii motorului pe rotatie 1/1Functioneaza ireprosabil.Inca o data va multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines