Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

G25 ARM9 Linux Embedded Module


Postări Recomandate

Salut,

 

Incerc sa invat ceva nou pe langa AVR si PIC. Ceva, ce sa aiba un Ethernet un USB(sau mai multe), si evident UART,SPI, I2C si cu ceva MHz mai multi.

 

Acu o saptamana am descoperit asta:

http://www.acmesystems.it/aria

 

Mi s-aparut foarte misto. Ca sa pui un Ethernet lipesti decat mufa, la fel si la USB(are 3 usb-uri), 4 UART-uri, ADC, RTC incorporat, GPIO-uri, si cu Linux :).

 

Cum vi se pare? Merita?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • 2 săptămâni mai târziu...

SMi s-aparut foarte misto. Ca sa pui un Ethernet lipesti decat mufa, la fel si la USB(are 3 usb-uri),..Cum vi se pare? Merita?

Pentru Ethernet trebuie oricum mufa cu filtre incluse cel putin.Parerea mea este ca daca tot iei ceva facut, sa fie complet.uite un exemplu:http://www.ebay.it/itm/Open103V-A-STM32 ... 3a730a2b19sau altulhttp://www.ebay.it/itm/STM32-Developmen ... 2c557f3725Asemanator gasesti si pentru alte controllere, de exemplu echivalentele 8051, care s-au nascut acum 30 ani dar noile versiuni sunt foarte performante.Raspberry Pi are avantajul ca e ieftin.... nu prea vei gasi in 25€ ceva comparabil.
Link spre comentariu

Nu stiam de placile alea de pe ebay, o sa le tin minte, sunt utile pentru anumite proiecte.Dar ce vroiam eu, un procesor mai puternic, cu posibilitate de a pune si un sistem de operare, eventual si USB.Pana acum am gasit 3 posibilitati:1)raspberry pi2)beaglebone3)G25 cu atmelA treia varianta mi-a placut cel mai mult: are cablaj micut 4x4cm, si o gramda de periferice.(1) si (2) au procesoarele mai puternice, dar eu cred ca imi e destul si 400MHz(varianta 3).De ce vreau sa folosesc sistem de operare? Pentru ca au multe programe implementate, pe care poti sa instalezi simplu,fara sapierzi timpul sa portezi codul. De exemplu, daca vrei sa-ti pui un server web, ai instalat apache si php. Inca un program destul de util este SSH,in cazul in care device-ul tau se afla deaprte de tine, poti copia foarte simplu fisirele pe sau de pe el.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Incercati si ARM CORTEX-M4 eu de exemplu folosesc Kinetis de la Freescale care la 100Mhz bate un ARM 9 la 266Mhz !Ca si periferice acum gasiti de la modul de ethernet pana la cele banale UART, SPI etc. + ca unele coreuri au coprocesor pentru encriptie on the fly AES.Un alt plus este consumul foarte scazut de putere al acestei arhitecturi ! Pentru mai multe detali PM me . Doar intrebari serioase!!

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Sunt si eu interesat de un modul ARM, dar nu ma intereseaza linux. Vreau sa fac un logic analyzer cat mai ieftin si mai performant (minim 20-30 Msps)...

si eu vreu. Ce procesor/controller s-ar preta ?Eu mai aveam o varianta in cazul in care identifici cuartul pe placa, eventual ai un "mic" datasheet:Sa micsorezi frecventa procesoarelor/controllerelor de pe placa, a. i. tu sa vezi pe un analizor logic mai lenes.O sinteza de frecventa la care comuti intre mai multe cuarturi (idei traznite.... :ras: )30MS/s cred ca poti si cu un PIC care are nimim 60MIPS si un port cu multi pini. Astea sunt pe 16 biti. Daca ai gasi un dsPIC cu port cu 16 iesiri.va fi: mov port,w mov w,memorieacum depinde cate S vrei la o achizitie. Daca 1 KS e ok atunci ar trebui sa merga.Ca sa fie rapid unpli tot programul cu mov, fara ciclare:mov port,wmov w,0x001 ; mem SRAMmov port,wmov w, 0x002................nu mai stiu exact forma instructiunii mov, dar ceva de genul asta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări