Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
piglett

amplif rusesc! problema mare ! si urgenta !

Recommended Posts

salutare!treaba e in felul urmator: statie ruseasca Krok CSA-800, toroidal de 2kW, filtraj de cateva zeci de mii de micro.un canal a fost parlit. canalul inca functional "ruleaza" pe KT-uri 818-819...cel ce a fost inaintea mea in ea a schimbat finalii cu 2SC5200 si complementarul lui....mi-a adus-o cu curent continuu pe iesire, problema rezolvanta prin inlocuirea tranzistorului din superdioda. acum e problema......nu suna.nu da nimic pe iesire. finalii sunt buni, montajul pare sa funtioneze. are un integrat pe intrare, la iesire caruia semnalul pare sa fie neamplificat.cele 6 perechi de finali sunt grupati in cate 3 perechi. adica 3 functioneaza ca driveri, 3 ca finali. fiecare dintre cele 3 perechi are cate 2 prefinali....surpriza ...tot KT-uri...pe care i-am inlocuit cu BD237-238.pe primele 3 perechi de finali, de pe partea NPN au tensiune in baza de 50V(fata de masa), iar cei de pe partea PNP-urilor au 30V(fata de masa). daca incerc sa "echilibrez" tensiunea din superdioda, se incing finalii.solutii?UPDATE: canalul functional...original cu KT-uri are pe ambele ramuri de finali in baze 30V fata de masa.

Link to post
Share on other sites

nu, nu pot compara tensiunile. ampliful bun e in spatele condensatorilor de filtraj( care-s imensi). e construita in asa fel incat nu pot sa o tin pornita si desfacuta bucati. si nici nu-mi vine sa pun in scurt 140 de volti si un toroidal de 2kW :toimonster: schema nu am gasit.partea frumoasa e ca am acel curent continuu la iesire....de ordinul milivoltilor....si anume vreo 12mV.....care-s normali oricarui amplif.nu vrea sa sune...trebuie facuta la urgenta....si anume pana joi seara.HHEEEEEEEELLLLPPPPP!!!!!!!

Link to post
Share on other sites

Pai ia-o altfel.. verifica cumva "traseul" semnalului audio.. culege-l in diferite puncte (de la intrare spre iesire) si vezi unde se opreste - sau nu se amplifica. O alta metoda: de la iesire spre intrare! Baga un semnal sau un brum, ceva (pune degetul!) si vezi daca/ce etaje de amplificare functioneaza (zici ca polarizarea (regim static) este OK?)..

Link to post
Share on other sites

mi-as baga picioru-n modulul care nu merge si i-as face omului alt final....de 500W, la aceeasi alimentare...ar ajunge cam 1 milion, dar nu voi avea protectie pe el.....si colac peste pupaza nici omul nu vrea sa mai bage bani in ea.mai astept sugestii.

Link to post
Share on other sites

nenea . .........noi cautam solutii , nu laude personale... probabil ca la un alt amplificator ai fi masurat piesa cu piesa, la asta nu e asa usor..., apropo, daca ai citit mai sus eu sunt cel care a schimbat finalii cu 2SC'uri. poate pentru unii "amplificator de putere rusesc" nu spune mare lucru , constructia e tampita tare , da un sfat avand in vedere ce s-a zis pana acum... lasa verificatul "piesa cu piesa" , asta e metoda de reparare demna de un electrician , nu de un electronist, FARA SUPARARE. :partyman:

Link to post
Share on other sites

Guest psc-audio

Pai ia-o altfel.. verifica cumva "traseul" semnalului audio.. culege-l in diferite puncte (de la intrare spre iesire) si vezi unde se opreste - sau nu se amplifica. O alta metoda: de la iesire spre intrare! Baga un semnal sau un brum, ceva (pune degetul!) si vezi daca/ce etaje de amplificare functioneaza (zici ca polarizarea (regim static) este OK?)..

Sa pui tu degetul pe 110 volti daca te tine la un traf de 2kv :finga: :finga:

cele 6 perechi de finali sunt grupati in cate 3 perechi. adica 3 functioneaza ca driveri, 3 ca finali. fiecare dintre cele 3 perechi are cate 2 prefinali....surpriza ...tot KT-uri...pe care i-am inlocuit cu BD237-238

Mai uitate odata... vezi in ce clasa de fuctionare e... 3 perechi de driveri nu au cum sa fie mai ales pentru 3 perechi de finali. Pentru ai comanda e suficient o pereche ca driver.
Link to post
Share on other sites

eu sunt cel care a schimbat finalii cu 2SC'uri

lasa verificatul "piesa cu piesa" , asta e metoda de reparare demna de un electrician , nu de un electronist

Nici "schimbatul" tranzistoarelor, pur si simplu, nu e o metoda "electronista".. mai intii trebuia sa depistezi cauza care a dus la arderea finalilor, nu doar sa-i schimbi si gata. Faptul ca nu s-au ars, la rindul lor, este o intimplare norocoasa.Si ce metoda "electronista" astepti, cind omul nu e in stare nici sa tina aparatul de masura in mina.. si se mai dadea si mare "electronist" pe alt thread.Daca esti in asa criza de timp (si nu esti nici "meserias"), faceai pe dreaq in patru si verificai tensiuni/componente la canalul care functiona. Dar n-ai sa vezi.. el sta cu miinile pe keyboard si implora "duhurile" de pe forumuri sa-i spuna (pe neveu) exact ce componenta sa schimbe.. OK then.. schimba condensatorul din bucla de bootstrap.. :drinkers: .. sau rezistenta de reactie negativa din emitorul lui T503.. :partyman: PS: Daca nici la ora asta amplificatorul nu merge.. las-o jos! Apuca-te de alte sporturi..
Link to post
Share on other sites

Sa pui tu degetul pe 110 volti daca te tine la un traf de 2kv

Bai "jmekere", a fost o figura de stil.. dar daca n-are altceva la indemina, poa' sa puna si dejtu.. numa' sa-si infinga un condensator de 100n in virf! :finga: Lasind la o parte faptul ca aberezi.. chiar el a spus ca are 30V in baza.. iar eu nu i-am sugerat sa verifice amplificarea pe "bara" de alimentare.. sau la priza! Think about it, maybe u need to see a doctor.. :goodman:
Link to post
Share on other sites

mdeah .. imi place cum se rezolva problemele pe forum.. din orice rahat..... se transf in scandal ... incepatori sau intepati , sau care posteaza de plictisealava rog ca sa abtineti . din persoanele pe care le asteptam sa posteze adica cei care daca posteaza dau o solutie.. nu a postat inca nimeni .. vad ca au postat majoritar scandalagii forumului..., fratilor : NO COMMENT . inchei subiectu, asteptam sugesti nu panarama , sau referiri la experienta fiecaruia....

Link to post
Share on other sites

Si ce metoda "electronista" astepti, cind omul nu e in stare nici sa tina aparatul de masura in mina.. si se mai dadea si mare "electronist" pe alt thread.Daca esti in asa criza de timp (si nu esti nici "meserias"), faceai pe dreaq in patru si verificai tensiuni/componente la canalul care functiona. Dar n-ai sa vezi.. el sta cu miinile pe keyboard si implora "duhurile" de pe forumuri sa-i spuna (pe neveu) exact ce componenta sa schimbe.. OK then.. schimba condensatorul din bucla de bootstrap.. :drinkers: .. sau rezistenta de reactie negativa din emitorul lui T503.. :partyman: PS: Daca nici la ora asta amplificatorul nu merge.. las-o jos! Apuca-te de alte sporturi..

tataie...ai grija la limbutza! sa nu cumva sa ti-o musti!
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines