Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator kenwood ka 1060

Guest nick_blaga

Recommended Posts

Guest nick_blaga

salutari tuturor! am si eu o mica problema si caut orice fel de ajutor, avand in vedere ca oriunde as fi incercat am fost refuzat. am o mica statie Kenwood model ka 1060 si se pare ca sa dus transormatorul , nu am nici un fel de tensiune la bornele de iesire din el. stie cineva de unde as putea sa fac rost de un transformator ( ks 7400 2201 01g ar fi indiciile scrise pe transformator ) ?astept orice fel de indrumare sau sfat . multumesc anticipat !

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Luca

8

• zal

5

• hpavictor

4

• lavynyu

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Uitete sa nu aibe siguranta termica din primar dusa, Pe schema arata ca transformatoru are siguranta termica in serie cu primaru.

De rebobinat nuprea ai cum, Kenwood sudeaza transformatoarele si le baga in lac.

Si de inlocuit este greu, Avand secundaru cu mai multe tensiuni pt diverse impedante.

Posted Image

Download Manual Service

Uitete sa nu aibe siguranta termica din primar dusa, Pe schema arata ca transformatoru are siguranta termica in serie cu primaru.

De rebobinat nuprea ai cum, Kenwood sudeaza transformatoarele si le baga in lac.

Si de inlocuit este greu, Avand secundaru cu mai multe tensiuni pt diverse impedante.

Posted Image

Download Manual Service

Sigur asta ai vrut sa spui?

Da, sint amplificatoare care au in secundarul de forta, pe linga tensiunea pentru 4 ohm, inca 2 prize la infasurare, cu inca 6-8 volti mai mult pe fiecare ramura fata de opriza mediana (0V), special pentru impedanta boxelor strict de 8 ohm.

Multi natalai, cu boxe de 4 ohm,vazind ca "suna mai tare" cu comutatorul pe 8 ohm, lasa asa, suprasolicitind etajul final, care mai devreme sau mai tirziu, cedeaza, amplificatoarele respective fiind racite prin convectie naturala.

Un exemplu aici, cu mentiunea ca selectorul de impedanta, este pus in primarul trafului de alimentare:

viewtopic.php?f=61&t=99408

http://postimage.org/image/xzdpamaan/

Insa nestudiind schema amp-ului despre care se vorbeste aici, nu stiu sigur 100% ce si cum, insa artificii de acest gen, exista.

Sustin ce spune @DjLeco,am un Kenwood KM 992 la care etajul final este alimentat cu o tensiune mai mare din trafo pentru impedante de 8ohmi sau mai mari ,asa cum spune cartea tehnica,iar pentru 4 pana la 8 ohmi max.cu cca 10V mai putin masurat pe conzii de filtraj.Aceeasi problema am avut-o si eu si am strapat pur si simplu pinii trafului unde am identificat conexiunea sigurantei termice fara sa fie nevoie sa desfac transformatorul. Incearca sa identifici conexiunile si vezi sa nu fie primarul cu 2 infasurari comutabile pentru 110 sau 220V,la multe modele de Kenwood am gasit solutia asta.Eventual pune o poza cu traful ,poti primi mai mult ajutor .In cazul in care mergi cu amplificatorul mult timp la putere mare,poti monta un mic ventilator in spatele trafului,dupa cum vad eu ai disponibila o tensiune de cca.10 -12V( poti sti dupa ce masori exact cat ai pe C551 si eventual sa-i maresti capacitatea la 1000uF),e o solutie pe care am aplicat-o si eu la al meu si dorm linistit,mai ales ca am pus si un ventilator mare pentru finali pentru cazurile cand ma mai loveste damblaua sa savurez ceva muzica buna :da

Pana la urma merge si un transformator ce are decat 2 secundare. unu de forta cu priza la mijloc care alimenteaza etaju final, si unu simplu ce alimenteaza alte surse auxiliare (de obicei ala este de 8-10 v).

Se pare ca acest amplificator scoate 60W RMS indiferent de pozitia comutatorului 4/8 Ohmi. Este bine ca trafu pe care il vei pune sa scoata tensiunea echivalenta cu cel vechi pe pozittia 4 Ohmi si anume 38.5V dupa redresare si filtrare conform schemei, in cazul in care se va pune un transformator ce scoate dupa redresare si filtrare 45.5v amplificatoru va ffunctiona decat pe sarcini de 8 Ohmi, pe 4 ohmi se va intampla ce a spus @DJleco.

Posted Image

Cel mai potrivit pt acest amplificator este transformatoarele de la Technics.

Guest nick_blaga

scuze am uitat sa precizez ca am tensiune normala pe primar, sigurantele is bune,leam reverificat inclusiv siguranta de pe secundar dinaintea puntii redrsoare . totul este bine alimentat pana la transformator. sunt insa 2 condensatoare pe placa C197 si C198 care pare ca sa scurs ceva din ele. o sa caut schema placii . multumesc f mult pt schitele transformatoruli si pt sfaturi o sa revin ...si in cazul in care n-o sa reusesc

Cand am spus de siguranta termica nu m-am referit la Sigurantele de pe placa de alimentare a transformatorului, si de siguranta termica ce se afla in serie cu primaru, de obicei primaru are 3 borne, Scoate de tot transformatoru si verifica continuitatea lor.

PS: Referitor la acei condensatori asigurate ca "ce a curs din ei" nu este un lipici gen prenadez cu care sunt prinsi pe placa.

Posted Image

Guest nick_blaga

domnului LUCAIONUT : scuze ca is asa de neindemanatic da care drac ii rezistenta aia termica ,,,ca imi ies peri albi

Cîte borne/sîrme are trafo în primar? Vezi că e posibil să aibă un capac din plastic peste terminalele primarului, se poate demonta uşor, are două gheare.

Guest nick_blaga

domnu ionut am masurat tensiunea transformatorului( evident dupa ce am cumparat un tester) sii vad ca problema este mai avansata . am tensiune la bornele transformatorului, unde ar urma sa fie problema, avand in vedere ca imi ajunge curent pe placa( si ledurile nu se aprind nici macar unu, semnal sonor inca zero)?

Guest nick_blaga

pt zal: ms mult acum dupa cum vezi lam verificat sii nui ala problema , sa zicem ca asa cred ...o sa fac 2 3 poze sa vedem poate aveti indrumari pe care nu leam incercat

Guest nick_blaga

dupa 2 ore de holbat si studiat observ cu regret ca rezistenta termica lipseste, si rezistenta carbon nr 501 de la alimentare nu ii nicaierio sa incerc sa fac rost de ele sa vedem poate se intampla miracolul sa isi revina.