mesersmith Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 Am activat intrarile AUX pe masina mea si am scos semnal de pe iesirea de casti de la un telefon premium cu Android. Din pacate, se pare ca semnalul este ceva mai mic decat necesarul pentru intrarile AUX.Ma intereseaza daca stie cineva de vreun preamplificator auto, dar original, de fabrica, pentru ca chiar nu am chef sa stau sa fac tot felul de incercari si teste si ma intereseaza foarte tare calitatea acestui preamplificator.Ma astept sa gasesc ceva de cumparat pe undeva, insa pe site-urile romanesti, nu prea am vazut. Link to comment
ionut20 Posted July 17, 2012 Share Posted July 17, 2012 Despre ce masina e vorba?Si despre ce telefon "premium" e vorba? Link to comment
mesersmith Posted July 17, 2012 Author Share Posted July 17, 2012 Nu stiu ce relevanta are, dar e vorba de un citroen c5 cu cd player cu mp3 si telefonul este un samsung galaxy Note. Link to comment
dan cod Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Daca semnalul scos de telefon pe mufa de casti nu-i destul pentru o intrare auxiliara atunci acea intrare nu-i in regula,asta e clar. Link to comment
mesersmith Posted July 18, 2012 Author Share Posted July 18, 2012 Pai acele intrari AUX de care vorbesc eu sunt de fapt doua si ca la toate cd-player-ele de tipul asta, este la fel.Semnalul pare a fi mic, desi la iesirea de casti, nivelul semnalului este destul de mare, iar intrarea aux sigur nu este de o impendanta mai mica decat cea a castilor, incat sa apara o atenuare semnificativa. Link to comment
dan cod Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Cu un preamplificator sigur nu optii mai mult decat scoate un telefon la casti.Poate un final de putere mica dar asta trebuie probat.p.s. cand am zis o intrare auxiliara m-am referit la ea ca si pereche stiu ca sunt doua cum e si normal doar este stereo Link to comment
mesersmith Posted July 18, 2012 Author Share Posted July 18, 2012 Evident ca orice intrare stereo are doua canale pentru a crea spatialitatea. Ca asta inseamna cuvantul stereo, tridimensionalitate, spatialitate.Eu cand am spus ca am doua intrari AUX, am fost foarte clar si anume ca am 2 intrari stereofonice, cu aceleasi caracteristici. Link to comment
dan cod Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Ce aparat este pe masina?si cum ai activat intrarile? Link to comment
mesersmith Posted July 18, 2012 Author Share Posted July 18, 2012 Este un Clarion RD4, iar intrarile la Citroen se activeaza cu o interfata numita Lexia. Link to comment
ari_panterra Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Probeaza HU-ul cu un cd-player ''de casa'' care se stie ca are iesiri de minim 1V.Telefoanele au iesire cu tensiune mica pe o impedanta mai mica,pe impedante mari sunt ca mustele pe langa tren.Fa testul pt a inlatura suspiciunea de defect a HU-ului sau a telefonului de nivel de iesire. Link to comment
mesersmith Posted July 18, 2012 Author Share Posted July 18, 2012 Sunt absolut sigur de faptul ca telefonul este perfect pe iesire, am testat cu mai multe casti, telefonul are si iesire de linie pe care daca iau semnal, se aude la fel de tare si mai stiu ca si HU este bun si nu are nicio problema, pt ca l-am testat cu un alt telefon si merge la fel.De asemenea, am mai testat inca doua HU-uri si merg exact la fel.Impendanta castilor ar trebui sa fie cel putin 32 ohmi, ceea ce ma duce cu gandul ca ar trebui sa fie si nivelul tensiunii ceva mai mare, altminteri nu ar avea putere pe casti.Eu cred ca trebuie doar un amplificator de f buna calitate si nu stiu unde pot gasi unul de fabrica. Nu am chef sa stau sa fac unul acum, mai ales ca nu stiu daca il nimeresc ca si calitate a sunetului si nici daca ma descurc cu parazitii de pe masina. Link to comment
Dr.L Posted July 19, 2012 Share Posted July 19, 2012 Impendanta castilor ar trebui sa fie cel putin 32 ohmiExista si casti de 8 ohmi...Castile si semnalul de linie nu au mai nimic in comun. E clar ca telefonul scoate un semnal prea mic pt intrarea aux si ca trebuie un preamplificator,ceva.Dar asa ceva facut de o fabrica...pai chiar nu vad de ce ar exista un astfel de produs!Si daca vrei sa faci ceva singur,intai vezi care e traseul semnalului aux,poate intra totusi intr-un operational. Si ii poti creste amplificarea fara mari batai de cap Link to comment
Recommended Posts