Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adeziv!!!


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator berti

Mai multe detalii, ne-ar ajuta sa te indrumam spre un produs...Ce vrei sa lipesti? O ruptura? In cazul asta grosimea peliculei conteaza!O piesa noua? Imbinare elastica sau rigida, etc...Daca n-ai chef sa ne dai detalii, foloseste cu incredere adeziv tip super glue de la producatori consacrati (ex. Bison, Picatura)

Link spre comentariu
Vizitator berti

Pai atunci iti recomand Loctite, da' original daca se poate.

Pe la mine la firma vine periodic un nene care-i reprezentant al acestei firme, la ei am vazut toata gama de adezivi Loctite.

Chiar am ramas impresionat ce treaba poti sa faci cu ei, da' ce-i drept ca nu-s la 5000 tubu'.

Link spre comentariu

Eu folosesc foarte mult adezivii produsi de firma "Bison", din doua componente. Dupa parerea mea, si crede-ma ca stiu ce vorbesc, sunt cei mai performanti. Singurul dezavantaj = pretul. Cei din gama "epoxy" sunt fantastici ( 150 Kg/cm patrat).

Link spre comentariu

Daca chiar esti interesat de subiect, am sa-ti mai spun urmatoarele treburi. Cind am spus ca "stiu ce spun" m-am bazat pe rezultatele obtinute in timp si la unele teste facuta de mine.

1. Am lipit (cu Bison si Poxipol) cite doua monezi vechi de 100 Lei, le-am strins in menghina si dupa 24 de ore am incercat sa le desfac prin lovire cu dalta si ciocanul. Cele lipite cu Poxipol sau desprins fara probleme. Cu cele lipite cu Bison a trebuit sa ma chinui serios de tot.

2. Au fost cazuri cind a trebuit sa schimb o componenta mecanica (lagar din textolit lipit pe o placa de aluminiu) fixat in urma cu vreo 4 ani cu adeziv Bison. AM REGRETAT AMARNIC CA LA MONTARE AM PUS ASA MULT ADEZIV!!!.

In atasament ai o descriere, in limba romana, al unui asemenea adeziv (dupa parerea mea cel mai slab din gama Bison) dar care in mod sigur te va multumii. Adezivii se pot cumpara din diverse magazine de: chimicale, electronice, etc.

Uite si un link la siteul producatorului: http://www.bison.net/US/en/index.do

Daca vei cauta cu rabdare, vei gasii raspunsuri la toate intrebarile tale.

Sfatul meu: intra pe site, selecteaza "PRODUCTS" si da clic pe litera "E".

ESTE FOARTE IMPORTANT CA LA LIPIRE CELE DOUA BUCATI (ce urmeaza a fi lipite) SA FIE PERFECT DEGRESATE (eu folosesc acetona simpla).

Link spre comentariu

Poti utiliza "Epoxy 5 Minute". Lipeste cam orice. In cazul materialelor plastice, depinde de natura materialului plastic. Sunt unele (Forex, Polypropilena, Teflon, etc) care nu pot fi lipite bine. In plus, acest adeziv se poate cumpara in cantitati mici deci este si mai ieftin.Succes!!!.

Link spre comentariu
Vizitator berti

Pai doar daca ma dau cu presupusu... assembly time: timpul in care piesele unse trebuiesc asamblate.set time: timpul in care piesele asamblate se mai pot misca/ajustacuring time: timpul dupa care ansamblul poate fi manevrat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări