Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
andreime

adeziv!!!

Recommended Posts

Guest berti

Mai multe detalii, ne-ar ajuta sa te indrumam spre un produs...Ce vrei sa lipesti? O ruptura? In cazul asta grosimea peliculei conteaza!O piesa noua? Imbinare elastica sau rigida, etc...Daca n-ai chef sa ne dai detalii, foloseste cu incredere adeziv tip super glue de la producatori consacrati (ex. Bison, Picatura)

Link to post
Share on other sites
Guest berti

Pai atunci iti recomand Loctite, da' original daca se poate.

Pe la mine la firma vine periodic un nene care-i reprezentant al acestei firme, la ei am vazut toata gama de adezivi Loctite.

Chiar am ramas impresionat ce treaba poti sa faci cu ei, da' ce-i drept ca nu-s la 5000 tubu'.

Link to post
Share on other sites

Eu folosesc foarte mult adezivii produsi de firma "Bison", din doua componente. Dupa parerea mea, si crede-ma ca stiu ce vorbesc, sunt cei mai performanti. Singurul dezavantaj = pretul. Cei din gama "epoxy" sunt fantastici ( 150 Kg/cm patrat).

Link to post
Share on other sites

Daca chiar esti interesat de subiect, am sa-ti mai spun urmatoarele treburi. Cind am spus ca "stiu ce spun" m-am bazat pe rezultatele obtinute in timp si la unele teste facuta de mine.

1. Am lipit (cu Bison si Poxipol) cite doua monezi vechi de 100 Lei, le-am strins in menghina si dupa 24 de ore am incercat sa le desfac prin lovire cu dalta si ciocanul. Cele lipite cu Poxipol sau desprins fara probleme. Cu cele lipite cu Bison a trebuit sa ma chinui serios de tot.

2. Au fost cazuri cind a trebuit sa schimb o componenta mecanica (lagar din textolit lipit pe o placa de aluminiu) fixat in urma cu vreo 4 ani cu adeziv Bison. AM REGRETAT AMARNIC CA LA MONTARE AM PUS ASA MULT ADEZIV!!!.

In atasament ai o descriere, in limba romana, al unui asemenea adeziv (dupa parerea mea cel mai slab din gama Bison) dar care in mod sigur te va multumii. Adezivii se pot cumpara din diverse magazine de: chimicale, electronice, etc.

Uite si un link la siteul producatorului: http://www.bison.net/US/en/index.do

Daca vei cauta cu rabdare, vei gasii raspunsuri la toate intrebarile tale.

Sfatul meu: intra pe site, selecteaza "PRODUCTS" si da clic pe litera "E".

ESTE FOARTE IMPORTANT CA LA LIPIRE CELE DOUA BUCATI (ce urmeaza a fi lipite) SA FIE PERFECT DEGRESATE (eu folosesc acetona simpla).

Link to post
Share on other sites

Poti utiliza "Epoxy 5 Minute". Lipeste cam orice. In cazul materialelor plastice, depinde de natura materialului plastic. Sunt unele (Forex, Polypropilena, Teflon, etc) care nu pot fi lipite bine. In plus, acest adeziv se poate cumpara in cantitati mici deci este si mai ieftin.Succes!!!.

Link to post
Share on other sites

Guest berti

Pai doar daca ma dau cu presupusu... assembly time: timpul in care piesele unse trebuiesc asamblate.set time: timpul in care piesele asamblate se mai pot misca/ajustacuring time: timpul dupa care ansamblul poate fi manevrat!

Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines