steffy89 Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 Inainte de toate va salut pe toti si imi cer scuze daca acesta nu este locul potrivit pentru intrebarea mea deoarece sunt putin confuz in legatura cu categoria in care ar trebui sa pun acest post.Acum si ideea de baza...ce schema de amplificator imi recomandati pentru o alimentare de 2x24...2x30V si 2 A? Dar sa nu fie pe integrate,ceva pe tranzistori cu o calitate acceptabila e bine venit! Nu e nevoie de PCB dar nu m-as supara daca e disponibil Link to comment
Marian Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 2X30Vcc si 2A nu prea se pupa cum s-ar zice, un curent de doar 2A este prea mic pentru acele tensiuni, chiar si pentru sarcini de 8 Ohm, nu poti rula ampliful decat la nivel de volum mic-mediu fara ca tensiunea sa scada prea mult.PS: Nu era neaparata nevoie de inca o tema pentru subiectul asta, scheme sunt cu sutele, trebuie doar sa cauti. Link to comment
steffy89 Posted July 11, 2012 Author Share Posted July 11, 2012 Stiu ca sunt destule,chiar de pe forumul acesta am descarcat o gramada dar eu vreau parerea voastra,sa stiu ce recomandati voi...sa nu ma trezesc ca prapadesc bani aiurea.mai am 2x18 V si 4A dar asta il folosesc pentru un TDA7294...Chiar nu merge alimentarea aia in conditii optime nici la amplificatoare de 50...60W? Link to comment
Marian Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 2X30Vcc iti permite o putere de maxim 50W in 8 Ohm si un curent pe sarcina de ceva mai mult de 2A pentru un singur modul, pentru varianta stereo este logic, dublu pe atat necesar, pentru sarcini de 4 Ohm curentul necesar creste si mai mult, asadar repet, 2A este un curent prea mic, amplificatorul respectiv ( oricare ar fi el ) va putea functiona ok doar la nivel redus. Link to comment
Luca Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 La tensiunea aia merge un amplificator cu cirrcuit integrat LM. Sunt foarte bune si simple de facut, totul este sa fie Original LM-ul... Link to comment
steffy89 Posted July 11, 2012 Author Share Posted July 11, 2012 Da...nu doresc amplificatoare cu integrate dar pana la urma trebuie sa folosesc la ceva alimentarea aia...am niste sarma mult mai groasa decat cea din transformatorul original...poate rebobinez transformatorul...nush ceva trebuie sa fac cu el Link to comment
Marian Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 Poti alege MP100 al meu http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=116451 si pentru 2x30Vcc/2A neaparat sarcini de 8 Ohm, amplificatorul este compensat la variatiile de tensiune asa ca ar fi ok chiar daca in sarcina tensiunea scade, si pe viitor daca poti rebobina traful poti chiar mari si tensiunile pana la 2x35Vcc pentru a obtine ceva mai multa putere fara nici o modificare in amplificator. Link to comment
steffy89 Posted July 11, 2012 Author Share Posted July 11, 2012 Multumesc,descarcasem de ceva timp ambele versiuni ale amplificatorului tau.Deci este foarte bine.Nu am pretentii la performante exceptionale dar imi place sa vad lucruri facute de mana mea chiar daca nu le folosesc...sa fie acolo...practica e mama invataturii... Link to comment
Recommended Posts