Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu impedanta


kiras

Recommended Posts

Va salut cu stima!Am o combina Aiwa NSX-S212/2x25W,6ohm si am legat patru boxe,doua sunt de cate 10W/4ohm si doua cate 20W/6ohm..problema e ca daca le leg in paralel se aud super bine dar se incalzeste foarte tare radiatorul,si se stinge combina asta cam dupa doua-trei ore..daca le leg in serie nu se mai incalzeste nimic dar dispare claritatea si puterea!!ce as putea face ca sa le pot folosi pe toate patru? se poate aduga ceva ca sa ajunga la impedanta optima pentru aceasta combina? Va multumesc anticipat!!

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Foloseste doar boxele cu impedanta de 6ohmi. Daca le legi in paralel suprasoliciti etajul final, daca le legi in serie probabil ai interferente datorate filtrelor din boxe.Alta solutie ar fi sa le vinzi pe toate si sa-ti iei niste boxe mai bune pe 6 sau 8 ohmi.

Link to comment

Ti-am dat alte solutii, sa scoti filtrele nu este o solutie, nu ti-am zis sa faci asta. :sparge: O sa arzi difuzoarele de inalte de pe boxe daca scoti filtrele (presupun ca au macar inalte, daca nu si medii). Iti dai seama ca nu sunt degeaba filtrele alea, ar fi bine sa le pui la loc pana nu le strici.

Link to comment

Filtrele sunt compuse din doi condensatori bipolari de 50V 10uf respectiv 4uf...cele doua,Jvc au dome tweetere si celelalte care nu stiu ce firma sunt au si medii dar nu functioneaza,tweeterele da..daca bag filtrele inapoi nu o sa se mai auda bine legate in serie,decat in paralel!

Link to comment

Nu conteaza ce tweetere ai, fara filtre o sa le distrugi deoarece ai sa bagi in semnale de frecventa mult prea joasa.Pune filtrele inapoi si mai citeste pe aici despre rolul lor.Foloseste doar perechea de boxe de 6ohmi, nu vad de ce ai nevoie de o gramada de boxe care sa sune prost.

Link to comment

100% fara filtre o sa iasa fum pana la urma din inalte...poate ai vreun condensator pe inalte de nu a iesit inca fum.Nu risca sa folosesti fara filtru mai ales inaltele. Eu am patit-o si de aceea iti spun nu prea ai cum sa duci combina la 80% din volum si sa ai tweetrele fara filtru sau macar un condensator. La mine au fumegat la prima strigare.E adevarat asta a fost acuma vreo 7-8 ani, but shit happens everyday.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines