Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tvc Provision model 2122T

cristybadea

Recommended Posts

Initial,acest tv a ajuns pe masa de lucru cu defectul lipsa tensiune filament si lipsa tensiune finali video.Dupa remediere tv-ul are urmatoarea problema:lipsa OSD-ului si micsorarea in partea de jos a ecranului(pe cadre)cu apr.1-1,5cm a rastrului.Am mai observat ca in primele aproximativ 30sec dupa oprirea tvc-ului masele principale(selector,radiatoare)curenteaza,deci ceva,undeva nu se descarca curentul la oprire,nu stiu inca ce anume,de unde,am tras concluzia ca,e posibil ca memoria sa fie alterata.Un mic ajutor din partea dvs-tra mi-ar fi de mare ajutor.multumesc.

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristybadea

6

• dan cod

3

• naebv

1

Top Posters In This Topic

Pe sasiu scie 40MN2KSMD-LOW sursa tip china cu tranzistori,proc ST92195C7B1/MCM,jungla STV2246H,mem 24C08 final linii 3DD2499

Ia vezi,daca rezolvi comprimarea de jos,iti apare OSD-ul?Ar cam trebui...

Nu prea as crede asta pt ca nici daca intru in meniul lui nu se vede OSD.Acel curent de dupa stingere a tv-ului de unde ar putea proveni?Am suplimentat masele la tk dar inca nu a disparut fenomenul
Guest basil45

semnalul osd e generat de microprocesor care pt sincronizarea lui pe linii si cadre foloseste semnale de la generatoarele de baleiaj(curent sunt notate hsy si vsy).e logic ca daca bv nu functioneaza corect,n-ai sa ai osd

Eu gandesc ca,din cauza acestui curent care nu stiu de ce si unde ar putea ramane cca 30sec dupa oprirea de la butonul de retea sau tlc este posibil ca unele date din memorie sa fie alterate si sa trebuiasca scimbat dumpul dar,inainte ar trebui gasita sursa acestui curent dupa oprirea tvc-ului.Cine s-ar face vinovat,dupa parerea si experienta dvs de acest sa-i spunem,defect?multumesc.

Nu-i cumva incarcare electrostatica?Creionul de faza ce spune? Curenteaza daca atingi masa fara sa te atingi de altceva?In functionare nu curenteaza?

Nu-i cumva incarcare electrostatica?Creionul de faza ce spune? Curenteaza daca atingi masa fara sa te atingi de altceva?In functionare nu curenteaza?

Aveti dreptate,in functionare nu curenteaza,doar dupa ce-l opresc curenteaza daca ating selectorul,radiatoarele,in special masa.Cum pot rezolva asta?