Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema Sistem Genius Sw-Hf 5.1 5000


Guest dragos1392

Recommended Posts

Guest dragos1392

Salut!Am o problema cu sistemul audio mentionat mai sus si anume:bassul se aude foarte slab,huruie foarte mult,scoate aer da nu scoate sunet.A se vedea video-ul atasat.Va rog frumos sa imi spuneti care ar putea fi problema.Sa fie de la difuzorul de bass sau din amplificare.Astept raspunsuri.Multumesc anticipat!

PS:In video master volume setat la jumatate,subwoofer setat la jumatate.

http://tinypic.com/r/2mo9p9w/6

Link to comment
  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest dragos1392

Mentionez ca in cutie se aude foarte prost de parca ar lovi ceva in difuzor.De aceea l-am scos afara sa vad daca nu e vreo problema cu cutia,dar afara difuzorul face zgomotele acelea mecanice.

Link to comment

Daca face zgomote mecanice atunci este descentrat difuzorul, se cam intampla la Genius.Daca impingi membrana cu mana nu freaca ceva in el? vezi ca trebuie sa impingi exact pe centrul lui.Se poate repara, cauta un atelier de bobinaj sau vreun electronist care se mai pricepe la difuzoare.

Link to comment

Nu prea are ce sa fie de la amplificator, de obcei cand se duce TDA7294 nu mai merge deloc sau scoate tensiune continua la iesire.Suna de parca freaca bobina sau are bobinaj desprins in el. Oricum trebuie sa mergi cu el la cineva care se pricepe.

Link to comment
Guest dragos1392

Nu trebuie largita deloc,are 16,5 cm(6,5 inch) exact ca si difuzorul original.Sper ca asta sa imi rezolve problema.Daca nu il duc la un electronist!

Link to comment

Nu trebuie largita deloc,are 16,5 cm(6,5 inch) exact ca si difuzorul original.Sper ca asta sa imi rezolve problema.Daca nu il duc la un electronist!

Nu stiu daca ai inteles ce am zis.Ala e diametrul exterior al sasiului, are 16.5cm la exterior, dar diametrul gaurii de montare e altul. Eu am vazut recent un Genius in care a fost montat sbx1620 si a fost nevoit sa mai largeasca un pic gaura.
Link to comment
Guest dragos1392

Mda.O sa vad maine care e treaba si o sa "largesc gaura".Pe difuzorul vechi scrie 100 w care in niciun caz nu sunt reali,asta are 50 w rms,dar nu cred eu ca subwooferul scoate 75 w reali.

Link to comment
Guest dragos1392

L-am bagat azi.In free air se auzea foarte frumos,niciun sunet mecanic.In cutie se aude la fel de prost.Bass fara vlaga daca stai langa el,cutia parca sta sa crape.La vreo 2 metri se aude bassul.Iar cand l-am bagat inauntru,am bagat cele 4 suruburi si s-a strambat un pic membrana in 2 locuri,adica nu mai e perfect rotunda.Asta este se pare ca nu am ce sa ii fac,am incercat!

Link to comment

Sa inteleg ca vibreaza cutia? Asta sigur poate cauza acel bass fara vlaga. Vezi si tu ce vibreaza acolo, daca sunt scapari, mai ales pe la capacul din spate. Poate ai suruburi care nu prind bine si se invart in gol, etcAi strambat sasiul difuzorului din cauza ca era prea mica gaura, ti-am zis ca trebuie marita foarte putin...

Link to comment
Guest dragos1392

Da s-a strambat.Dar nu afecteaza cu nimic asa cred eu.De la capacul din spate nu e,l-am prins bn.Si restul componentelor le-al strans in interior.Nu stiu ce sa mai zic.De ex la mel throw it up,nu scoate niciun fel de bass,adica bassul acela lung.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines