Guest mosen Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Am si eu o problema cu sistemu logitech x540 si anume un final ars , dar care ca pe radiator sunt 2 finali care nu au descriere.....am cautat pe forum si p alte siteuri si am gasit : TDA7377(inlocuitorul) TDA7482 iar acesta fiind "originalul "(STA540) .................. Link to comment
mircea888 Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Poti pune fara probleme TDA7377, este echivalent pin la pin. Se gaseste prin magazine la preturi chiar mici. Link to comment
Guest mosen Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Poti pune fara probleme TDA7377, este echivalent pin la pin. Se gaseste prin magazine la preturi chiar mici.da dar nustiu care cei din 2 finali sunt arsi......eu as scoate radiatoru si finalu care se incalzeste ala merge .........cum sa fac ??;))) Link to comment
mircea888 Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Cum se manifesta defectul? Sistemul merge dar nu se aud unele boxe? Daca este asa atunci urmaresti traseul de la boxele care nu merg catre integrate, poti folosi ohmetrul pentru a face treaba mai simpla.Este posibil sa se incalzeasca si integratul ars, posibil chiar mai tare, asta deoarece sigur e strapuns ceva prin el.De multe ori gasesc scurt intre iesire si pinul de alimentare al integratului, asta indica 100% ca e defect. Link to comment
__farad__ Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 @mosen. Ştii să foloseşti un aparat de măsură şi un pistol de lipit?Ca să ştim ce sfaturi să-ţi dăm. Link to comment
Guest mosen Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Cum se manifesta defectul? Sistemul merge dar nu se aud unele boxe? Daca este asa atunci urmaresti traseul de la boxele care nu merg catre integrate, poti folosi ohmetrul pentru a face treaba mai simpla.Este posibil sa se incalzeasca si integratul ars, posibil chiar mai tare, asta deoarece sigur e strapuns ceva prin el.De multe ori gasesc scurt intre iesire si pinul de alimentare al integratului, asta indica 100% ca e defect.se aude ffffff incet in toate boxele doar daca il dau la maxim Link to comment
Guest mosen Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 @mosen. Ştii să foloseşti un aparat de măsură şi un pistol de lipit?Ca să ştim ce sfaturi să-ţi dăm.da,dar vreau sa stiu si ideile voastre........ Link to comment
__farad__ Posted July 3, 2012 Share Posted July 3, 2012 @mosen. Ştii să foloseşti un aparat de măsură şi un pistol de lipit?Ca să ştim ce sfaturi să-ţi dăm.da,dar vreau sa stiu si ideile voastre........Atunci întrerupe calea de semnal chiar înainte de intrarea în integrate şi cuplează un alt amplificator. Astfel verifici filtrele şi preamplificarea. Dacă sunetul este ok (ampliful folosit trebuie să cunoşti cum se aude în condiţii normale) verifică integratele. Cu un ohmmetru verifică ieşirile, cu plusul şi minusul. Alimentează sistemul, fără semnal (intrările integratelor la masă, prin condensatorul de decuplare, nu direct pinul) şi verifică tensiunile de ieşire faţă de masă. Dacă totul pare ok, conectează boxele şi injectează semnal direct în integrate, printr-o rezistenţă de 2,2k-4,7k (şi condensator de decuplare), pt protecţia sursei. Astfel afli localizarea defectului.Cam greu de crezut să crape amândouă deodată dar depinde de ce a provocat defectul. Link to comment
Recommended Posts