radorim Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 buna ,daca doresc sa micsorez turatia la un ventilator, ce ma sfatuiti sa intercalez inbtre priza si el?!..ma gindeam la un regulator de putere de la un aspirator dar nu stiu de un-sa-l procur.. ar merge un comutator-intrerupator ce se pune la lustra,ca din asta parca este la electrice..!? (ce regleaza intensitatea luminii, mai precis.)ventilatorul are vreo100 de w.multumesc anticipat! Link to comment
Guest CEAS Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Merge !!!!dar ai grija ,ca nu e asa fin la reglaj !!!! Link to comment
Avram Ion Posted July 7, 2012 Share Posted July 7, 2012 Merge un astfel de variator dar cu conditia ca motorul de la ventilator sa fie un motor cu perii(carbuni), caz in care este motor cu rotor in scurtcircuit(cel mai probabil) care dificil de realizat reglarea turatie . Link to comment
radorim Posted July 11, 2012 Author Share Posted July 11, 2012 cred ca-i fara perii, cind ii dau curent face stinga-dreapta, pina se contreaza polii, cred, si o ia la invirtit,in regim normal! Link to comment
Recommended Posts