Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect senzor marsalier


Guest tizzle

Recommended Posts

Guest tizzle

Acum ceva timp mi-am cumparat un senzor de marsalier Pilot(buzzer + display LED ). Am fost la un electrician , l-a instalat, toate bune si frumoase.In ultimele zile am constatat ca buzzerul "a ragusit".L-am desfacut si am observat cateva chestii, de aici si urmatoarele intrebari:1.Inlocuirea buzzerului actual cu unul nou ar fi singura solutie? Pot fi si alte motive pentru care nu se aude mai deloc? 2.buzzerul actual este lipit cu un adeziv.Daca as vrea sa il inlocuiesc, cum as putea sa il scot usor, fara sa stric carcasa lui, care nu este foarte rezistenta.un feon isi face treaba bine?3. am observat un al 2'lea suport pentru un buzzer. daca as cumpara inca un buzzer, as putea sa il leg in paralel cu primul? S-ar simti vreo imbunatatire dpdv acustic?4. este necesar sa lipesc noile buzzere din nou cu adeziv? daca da, il gasesc la magazinele de echipamente electro? Imi cer scuze pentru intrebarile naive dar chiar as vrea sa il repar.

Link to comment
Guest tizzle

Ok.Am cumparat azi un nou buzzer, l'am inlocuit pe cel veci , si din nou, nu merge.Idei? Dispun de un aparat cu care pot masura curenti si tensiuni, dar mi'ar fi de folos cateva indicatii.

Link to comment
Guest Mircel

Cred ca e vorba de un difuzor de 8 ohm 0.5 W

Şi acest difuzor a fost alimentat direct la 12V? Păi nu aşa se face...Cumperi o sonerie, sau un dispozitiv de alarmare sau o altă jucărie cu generator de frecvenţă (până la 1000Hz) ce funcţionează la 12V şi pe acela îl alimentezi paralel pe lampa de marşarier!Caut ceva similar pe net şi-ţi trimit poza:Este doar un exemplu, alarma aceasta generează prea mult...zgomot şi nu este indicată ptr. scopul propus de tine.

post-1-139829458293_thumb.jpg

Link to comment
Guest tizzle

Nu. Am cumparat un kit de senzori de marsalier, cu 4 pozitii. intre 2m si 1.5 beepuie lent, intre 1.5 si 0.7 beepuie mai repede, intre 0.7 si 0.3 si mai repede iar >0.3 foarte repede. Odata cu aceste beepuri, in functie de interval se aprind si un numar de leduri pe display'ul LCD.

 

Ceva de genu

Posted Image

Link to comment
Guest Mircel

Am cumparat un kit de senzori de marsarier.

Asta-i cu totul altceva... diferă mult de ceea ce am înţeles eu din topicul iniţial.Mută difuzorul în habitaclu.
Link to comment
Guest tizzle

difozorul e in zona in care e si afisajul LED.Oricum am desfacut partea aia, si am auzit difuzorul, altfel nu se auzea.

Link to comment
Guest Mircel

Alte idei pentru rezolvare?

Apeleaza la un depanator!El va verifica difuzorul, etajul de amplificare si semnalul ce-l ataca.Ce integrate ai pe placa?
Link to comment
  • 1 month later...
Guest allecsxx

Acum ceva timp mi-am cumparat un senzor de marsalier Pilot(buzzer + display LED ). Am fost la un electrician , l-a instalat, toate bune si frumoase.In ultimele zile am constatat ca buzzerul "a ragusit".L-am desfacut si am observat cateva chestii, de aici si urmatoarele intrebari:1.Inlocuirea buzzerului actual cu unul nou ar fi singura solutie? Pot fi si alte motive pentru care nu se aude mai deloc?2.buzzerul actual este lipit cu un adeziv.Daca as vrea sa il inlocuiesc, cum as putea sa il scot usor, fara sa stric carcasa lui, care nu este foarte rezistenta.un feon isi face treaba bine?3. am observat un al 2'lea suport pentru un buzzer. daca as cumpara inca un buzzer, as putea sa il leg in paralel cu primul? S-ar simti vreo imbunatatire dpdv acustic?4. este necesar sa lipesc noile buzzere din nou cu adeziv? daca da, il gasesc la magazinele de echipamente electro?Imi cer scuze pentru intrebarile naive dar chiar as vrea sa il repar.Adezivul cu care e lipit buzzerul este "mehren" (cel mai utilizat adeziv in electronica) si nu cred ca poate sa fie superglue sau poxipol :))). Deci cu letconul incalzesti adezivul (mehrenul) tinand placa electronica cumva in pozitie verticala astfel incat acesta sa se scurga. (mehrenul cand il incalzesti devine lichid ). apoi intorci placa pe fata cu lipituri (presupun ca e cablaj monostrat), pui fludor proaspat pe amandoua picioare ale buzzerului si tii letconul cald pana POTI SA SCOTI BUZZERUL FOARTE USOR FARA SA INTERVII MECANIC CU (SUVAC, SURUBELNITZE SAU ALTE SCULE PENTRU INCEPATORI). OBS. DACA INTERVII CU SUVAC-UL SI INCERCI SA RIDICI BUZZERUL DE PE PLACA ATUNCI CAND FLUDORUL NU ESTE INCALZIT BINE, E POSIBIL SA IL SCOTI INCOMPLET, DEOARECE PICIOARELE SUNT FOARTE FRAGILE SI DEASEMENI SI CARCASA. SCHIMBI BUZZERUL CU UNUL NOU SI MASOARA SI REZISTENTA CE IL PRECEDE SA AIBE VALOAREA APROAPE CU CEEA CARE SCRIE PE EA. SUCCES. CEL MAI BINE POTI SA NE SPUI CE INTEGRATE AI PE PLACA SAU MAI EXACT DACA GASESTI MODELUL APARATULUI.

Link to comment
Guest tizzle

Multumesc pentru sfaturi.Problema s-a rezolvat astfel: dupa ce am schimbat difuzorul cu unul nou, nu am observat nici o diferenta , ba mai mult am reusit sa stric noul difuzor, asa ca l-am lipit la loc pe cel vechi si m-am multumit doar cu display-ul LED. Dupa un drum la munte, fara sa intervin cu nimic , si-a revenit pur si simplu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines