Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la alimentare de circuite


Guest dorianetegan

Recommended Posts

Guest dorianetegan

Am facut o sursa de alimentare de la 220V la 37,12,9 si V dar am curent de 1A pe fiecare iesire de tensiune. Intrebarea este cum reusesc sa modific acest 1A in 50 de mA?Schema electrica este urmatoarea :

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Doresti o limitare in curent la 50mA sau consumatorul tau are nevoie de doar 50mA ? Consumatorul este cel care dicteaza curentul in circuit, deci nu conteaza ca sursa e capabila sa furnizeze 1A atat timp cat se consuma doar 50mA.

Link to comment
Guest dorianetegan

problema este ca pe pinul de Vdd al microcontrolerului este 1A(si ar trebui sa fie 25mA) pe pinul de alimentare al LCDului este tot 1A(si ar trebui sa fie 1.5-3mA) si nu stiu ce sa fac. In momentul cand alimentez cu 5V pe LCDul nu-mi apare nimic.

Link to comment

Sa inteleg ca ai masurat 1A pe pinul microcontrolerului ? Detaliaza cum ai masurat sau ce vrei sa zici, daca ar fi fost curentul ala acolo ar fi scos fum microncontrolerul, la fel si LCD-ul.

 

Hai sa explic iar: sursa ta scoate 12V, 9V si 5V la un curent maxim de1A, dar curentul depinde de consumator. Daca lasi sursa in gol curentul este zero, daca pui un rezistor de 1k pe sursa de 5V vei avea un consum de 5mA, etc.

 

Poate ai alte probleme daca nu iti merge circuitul. Daca nu e bun programul de pe microcontroler nu afiseaza nimic LCD-ul.

 

Poti sa ai multe probleme cu montajul tau, prima data verifica existenta tensiunilor de alimentare la microncontroler, LCD, etc.

Link to comment
Guest dorianetegan

Faza este ca o singura data mi-a licarit un pic LCDul dar dupa aceasta nu a mai licarit deloc. Ok o sa vad atunci de ce nu-mi merge programul pe microcontroler. Sarmana mult

Link to comment

Verifica tensiunile la pinii de alimentare ai LCD-ului, poate ai legat ceva gresit si i-ai bagat alta tensiune si s-a ars.Cel mai probabil ai probleme cu softul sau cu legaturile intre LCD si uC, poate sunt realizate incorect. Daca dai mai multe detalii poti sa primesti mai multe raspunsuri (schema folosita la LCD si uC).Prima data incearca un program foarte simplu care doar sa afiseze ceva pe LCD, abia apoi bagi programul tau.

Link to comment
Guest dorianetegan

RD0-RD7 sunt DB0-7 iar RB0-RB2 sunt RS E si R/W iar pe afisor am pus un trimmer intre GND - Vo - Vdd pt contrastLegaturile nu le-am gresit dar tot nu imi afiseaza :(

post-67310-139829456604_thumb.jpg

Link to comment

Schema reprezinta o sursa tripla de tensiuni pozitive stabilizate fara limitatoare de curent in afara de limitarea interna de 1 A a integratelor 78xx. Pentru limitarea curentilor de iesire la valori reglabile este necesara alta schema, mult mai complicata. Alimentarea U-10 din curentul dat de U-9 este gresita si nu vor putea da amandoua cate 1 A. Pentru alimentarea unui microcontroler si a unui afisor sursa poate asigura curent suficient. Afisorul trebuie sa fie verificat independent de microcontroler. Cand se leaga la masa intrarile de comanda trebuie ca toate elementele de afisare sa se innegreasca. Se regleaza in acest scop potentiometrul de contrast. La unele afisoare tensiunea de contrast trebuie sa fie negativa, deci sursa trebuie sa aiba si o iesire de -5 V, iar capetele potentiometrului sa se lege intre +5 si -5 V.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines