Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung-Receiver Denon DTS?


Recommended Posts

Bună seara ! Am un televizor Samsung l32c530 şi un receiver Denon AVR-1803, receiverul este conectat la TV printr-un cablu optic. Receiverul vede foarte bine semnalul Dolby Digital de pe National Geograhpic HD şi HBO HD fără nici o problema, la fel vede şi filmele de pe stick, DD şi DTS. Problema este că, dacă semnalul vine printr-un cablu HDMI, rulez un film DD sau DTS, receiverul primeşte semnal stereo, nici măcar Dolby Digital 2.0 sau DTS 2.0, TVul spune că semnalul este PCM. Intrebarea mea este, semnalul care vine de pe sursa externă şi nu tunner sau media player, TV-ul nu recunoaste semnal DD sau DTS ? Şi, pe televizor scrie dts 2.0+digital out, dar din media player scoate Dolby Digital 5.1 şi DTS 5.1, acel dts 2.0 la ce face referire ? dacă face referire la semnal de pe sursa externa, de ce nu vede receiverul semnal DTS 2,0 ? Vă multumesc !

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Intrebarea mea este, semnalul care vine de pe sursa externă şi nu tunner sau media player, TV-ul nu recunoaste semnal DD sau DTS ?

Televizorul recunoaste semnal DD sau DTS venit pe HDMI. Conecsiunea optica a televizorului este strict pentru iesiri din TV spre un receiver.

Şi, pe televizor scrie dts 2.0+digital out, dar din media player scoate Dolby Digital 5.1 şi DTS 5.1, acel dts 2.0 la ce face referire ?

DTS 2.0 inseamna ca televizorul, fiind doar stereo, va remixa cele sase canale contiunute de streamul DD sau DTS.

dacă face referire la semnal de pe sursa externa, de ce nu vede receiverul semnal DTS 2,0 ?

Eu am receiver Denon 588, care in principiu se poate descurca si cu un stream 2.0 venit de la TV [nu am incercat ca n-am satelit, dar in manualul tehnici e precizat ca se poate]. Verifica si tu in manualul tehnic sa vezi daca se poate sau nu.

Link to comment

Salut !Mulţumesc pentru răspuns, după mult timp pe internet îmi răspunde cineva.În legătură cu HDMIul, poate că este de la TV-ul meu, dar am făcut probă, am trimis semnal DD şi DTS pe TV şi nu vedea acest semnal, vedea semnal PCM.Aici mi se pare o chestie ciudată, în menu la TV nu pot selecta modul DD, probabil TV ul nu recunoaşte semnalu DD dacă nu îl decodează el.Să înţeleg că tu nu ai această problemă ?

Eu am receiver Denon 588, care in principiu se poate descurca si cu un stream 2.0 venit de la TV [nu am incercat ca n-am satelit, dar in manualul tehnici e precizat ca se poate]. Verifica si tu in manualul tehnic sa vezi daca se poate sau nu.

Se descurcă receiverul, eu totuşi speram să primesc DTS 5.1 fără să intre în acţiune receiverul.
Link to comment

În legătură cu HDMIul, poate că este de la TV-ul meu, dar am făcut probă, am trimis semnal DD şi DTS pe TV şi nu vedea acest semnal, vedea semnal PCM.

Eu am 40c550, iar acesta vede DTS venit pe hdmi de la un media box. Vezi sa nu fie problema la sursa de semnal.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines