Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV MAXWELL


Recommended Posts

Buna ziua , Domnilor am in lucru acest TV MAXWELL, Model: MX2148TX cu sasiu 11AK30A11,si am rezolvat defectul pe care la avut ,dar mai are si trafo linii defect si orginalul este: BSC 24-01N40TA,si nu am originalul sa- il inlocuesc dar am un trafo de la un sasiu 11AK30A14,si are codul 11425111A C03 se poate inlocui pe cel original mentionat ???Astept un ajutor .Va multumesc .

Link to comment
  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Buna dimineata, Domnilor va rog frumos o mana de ajutor de la dumnavoastra la acest TV sus mentionat .Acest TV a fost reparat in urma cu o luna de zile si a fost defect Q603 si C613 inlocuit cu 22/63v si in rest nimic si a fuctionat foarte bine ,dar la un moment dat acest TV nu a mai luminat ecranul,si am suspectat trafo linii .Am cumparat trafo nou original si surpriza nimic nou,NU lumineaza ecranul NU se apride filamentul NU este fit.Am dat jos BU 808 si am pus un bec de 60w in C-M becul se aprine,am montat la loc BU si am trecut la masuratori; pe C623 - 112,2V ; pe C855- 9,7V ;pe C424 - 7,9V; apoi pe am masurat pe Q 601 in B- 1,1V; in C - 3,7V; pe R 639 1,8V ; si pe R628 din baza lui BU sunt 00,3v si in D610 - 0V;am mai inlocuit si C619; si R817; si Q 601; si D610; si nimic .Dvs ce credeti ca este defect de nu am fit si nu se aprinde filamentul ? Va rog orce sugestie e bine venita .Va multumesc .

Link to comment

1. In pinul 48 jugla sunt 7,93v,R 2K2 smd e OK,C619 schimbat a doua oara e OK . 2. Tensiunea de 200v NU este corecta sunt 111,9v,e aproape egala cu tensiunea de pe C623 .C631 schimbat.R 666 NU este pe acest sasiu ,este un strap .Ce urmeaza sa verific ??

Link to comment

Domnule Dam cod ,va inteleg ca bloccheaza inplusurile de linii. dar ce poate fi defect ,sa fie jugla? sau alte piese . B - V nuu stiu daca e OK cum am mentionat NU este tensiune de 26v pe C631.Spuneti ca este ceva ars in B-V ,dar am verificat toate diodele si rezistentele si le am schimbat a ramas de schimbat IC 600 sa fie circuitul vinovat sa NUU se aprinda filamentul??? ce spuneti sa fie adevarat nu imi vine sa cred de asa ceva!!.Mai astept idei pote gasim inpreuna defectul .Va multumesc.

Link to comment

Multumesc domnule Dan-a2 am sa schimb circuitul din B-V si sa vedem daca o sa fie tensiune de 26v si sa se aprinda filamentul si sa aiba fit ,dar depanatorul 29 NUU am asa ca astept iedi .Si dupa ce schimb circuitul va dau raspuns daca sa rezolvat .

Link to comment

Buna ziua ,Le multimesc f foarte mult domnului Dan cod si domnului Dan-a2 pentru indicatile date de ei la rugaminta de a ma ajuta la rezolvarea defectul sus mentionat.A fost idei utile din partea dvs ca defectul se afla in B-V ,IC600 defect,si TV-ul fuctioneaza,dar mai am o rugaminte la dvs,de ce se inferbanta radiatorul la Q801 din sursa in 10-15 minute de fuctionare?? ce e de facut sa NUU se mai inferbante asa rapid ? Va multumesc .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines