vicelord Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Salutare. Am primit drept donatie un TV Philips 28pw9623/19 (multumesc inca o data donatorului). Careare un mic defect (sper). Lam facut cat de bucati am putut am masurat una alta (nu gasesc schema) si am gasit un BU2025 defect ( In primul rand ce stiti de tranzistorul asta). Am mai sapat si pe net si am inteles ca ar mai trebui sa fie si un condensator 220Pf 2kv dar nu prea il gasesc fizic. Din ce am citit eu pe net Tranzistorul care trebuia sal gasesc mort ar fi trebuit sa fie un IRF620 (e cumva echivalent cu bu2025 pentru ca nu am gasit datasheet la bu deci nu stiu ce sa zic) In rest nu prea am ce verifica pentru ca la punerea sub tensiune arde siguranta. Sper ca nu vam plictisit si sper sa ma ajutati. RegardsLater edit. Mam mai holbat am stat am analizat... Cred ca am gasit condensatorul doar ca e o mica problema e de 470pf (scrie 471 pe el) la 2kv. Il schimb si pe asta???regards Link to comment
K1nderu Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Nu sunt expert dar ma intai ar trebuii sa masori tensiunile din sursa si daca sunt ok verifici ce a mai ramas cu BU scos filamentul tubului ar trebuii sa se aprinda Link to comment
vicelord Posted June 26, 2012 Author Share Posted June 26, 2012 Eu as masura dar daca nu am schema nu stiu ce sa masor. De abia trec in anul 2 la electronica (oricum e degeaba facultatea) si in afara de televizoarele cu ak30 bla bla sau cum se numea sasiu ala la care pica bu190 si un cond nu am mai reparat alte televizoare (daca am gresit una alta va rog sa ma scuzati dar ma pregatesc de somn).regards Link to comment
dan cod Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 BU este final linii?Sasiul tvului?este scris in chenar pe eticheta. Link to comment
leoncris Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 Sasiu MD2.25E AA http://elektrotanya.com/philips_29pt842 ... nload.html Link to comment
iod2 Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 urmareste traseul de de baza la BU si o sa gasesti si IRF-ul. Link to comment
vicelord Posted June 27, 2012 Author Share Posted June 27, 2012 Da...O dau din rau in si mai rau. Am inlocuir BU2520 am mai inlocuit un STP8NK80ZFP o sa mai sap dupa ce e in jurul lui BU doar ca ma cam bate schema. Nu reusesc sa gasesc unele chestii. Oricum in tv a mai fost umblat motiv pt care trasele de la BU cam libsesc si nu prea gasesc continuarea lor dar o sa stau sal fac ( o data si o data tot trebuie sa invat macar sa nu zic ca nam reparat nimic in timpul facultatii. Oricum observ ca e mai simplu sa faci de la zero decat "troubleshooting"). Acum am luat o pauza ca incep sa nu mai gasesc nimic prin tv deci trebuie sa ma linistesc un pic. Multumesc mult de schema. Regards Link to comment
iod2 Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 "irful e prins undeva pe la mijlocul televizorului" e prins pe o tabla destul de mare....... Link to comment
vicelord Posted June 27, 2012 Author Share Posted June 27, 2012 Bun deci sa continuam. Am stat azi mai toata ziua cu capu-n TV-u. Am descoperit asa: rezistenta de 1k5 7w intrerupta am pus 2x 0.47 5w in serie si 2 diode de pe 220v erau paa, le-am inlocuit pe toate 4 cu diode recuperate din surse pc 1n5408 (1000v 3a) (le-am masurat inainte fireste) am scos BU din montaj am bagat in priza si a facut poc o rezistenta. Am trecut la 0.47 paralel cu 15 (altceva nu mai aveam pt teste) bagat in priza si iar poc si un pic de fum dar nu imi dau seama din ce, de unde, cum???Idei???Mai lucram si maine pt azi a ajuns.regards Link to comment
Guest Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 Daca in TV si pe schema ai 1.5k/7w tu pui 2 x 0.47/5w= 0.94k ?????? Link to comment
K1nderu Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 pune de 1.5k /7w si nu mai iese fum in paralel degeaba le-ai pus ca se injumatateste rezistenta Link to comment
Guest Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 pune de 1.5k /7w si nu mai iese fum in paralel degeaba le-ai pus ca se injumatateste rezistenta Mariane, prima data le-a pus in serie, a si specificat, apoi a pus in paralel 0,47 cu 15(???) - aici chiar nu inteleg cea vrut sa zica (15ohmi sau 15k). Link to comment
vicelord Posted June 28, 2012 Author Share Posted June 28, 2012 Da scuze eram obisit si am gresit. In tv rezistenta e de 1r5 adica 1.5ohmi (din cate stiu) deci 2x0.47 nu e asa rau cum ar parea. In schimb acum realizez prostia pe care am facuto cu rezistenta de 15k in paralel. Asta e eram obosit si nu stiu la ce mam gandit.Am fost azi pe str. Maica Domnului sa caut rezistenta aia nenoricita 1r5 7w si din toate magazinele nu a avut nimeni... ceva idei???regards Link to comment
Guest Posted June 28, 2012 Share Posted June 28, 2012 la magazinul galben, cu scari inalte la intrare au 2,2ohm--2,7ohm--3,3ohm la 5wcand vrei sa cumperi ceva te duci si cu variante serie/paralel ca vanzatorul nu te ajuta totdeaunaTranzistorul care trebuia sal gasesc mortSper ca nu vam plictisitMam mai holbatsi ce este cu scrierea aceasta de student anul 2? Link to comment
Guest Posted June 28, 2012 Share Posted June 28, 2012 Uite aici: http://www.conexelectronic.ro/produse.php?id=214 0.68ohmi/9w, Iei 2 si le pui in serie, nu are nimic daca e de 9w, e mai bine dar sa-ti intre pe placa, ambele. Oricum fiecare rezistor are o toleranta de minim 5%, deci poate sa aibe 0.75ohmi sau poate sa aibe 0.60ohmi, nu e valoare fixa, bine ar fi sa-ti cumperi mai multe 4, 6 pentru a vedea care se apropie de valoarea dorita. Link to comment
Recommended Posts