Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Program pentru masina de spalat 32`


Recommended Posts

Buna seara tuturor . Vreau sa construiesc un modul de comanda pt masini de spalat . As avea nevoie de un program pt un pic 16f . Am nevoie de un program care sa foloseasca 2 intrari si 6 iesiri . Am notat pas cu pas tot programul standard de 32 de minute pt inceput . Daca e cineva care m-ar putea ajuta , programul ar fi ceva de genul : INTRARI : USA CONTACT 1 PRESOSTAT CONTACT 2IESIRI : ELECTROVALVA APA 1 MOTOR STANGA 2 MOTOR DREAPTA 3 MOTOR MAXIM 4 INCALZIRE PORNITA 5 EVACUARE 6programul : CONDITIE OBLIGATORIE : 1 PE INTRAREA 1 TOT TIMPUL - CAND NU MAI E 1 PE INTRAREA 1 STOP ALLSTART : 5 SEC PAUZA APOI 1 PE IESIREA 1 PANA CAND INTRAREA 2 ESTE IN 1, APOI IESIREA 1 REVINE PE 0 10 SEC PAUZA SUCCESIV CATE 7 SECUNDE PE IESIREA 2 , PAUZA 7 SEC , 7 SECUNDE PE IESIREA 3 IESIREA 5 IN 1 PENTRU 17 MINUTEMIN 17 : STOP IESIRILE 2 , 3 SI 5 SI START IESIREA 6 PENTRU 120 SECUNDE DE LA MIN 18 30 LA 19 30 SUCCESIV CATE 7 SECUNDE PE IESIREA 2 , PAUZA 7 SEC , 7 SECUNDE PE IESIREA 3MIN 19 30 : 1 PE IESIREA 1 PANA CAND INTRAREA 2 ESTE IN 1 , APOI IESIREA 1 REVINE SUCCESIV CATE 7 SECUNDE PE IESIREA 2 , PAUZA 7 SEC , 7 SECUNDE PE IESIREA 3MIN 24 : 1 PE IESIREA 6 SI STA IN 1 30 SEC DUPA CE INTRAREA 2 A REVENIT IN 0. SUCCESIV CATE 7 SECUNDE PE IESIREA 2 , PAUZA 7 SEC , 7 SECUNDE PE IESIREA 3 MIN 26 : IESIREA 1 IN 1 PANA CAND INTRAREA 2 E IN 1 SUCCESIV CATE 7 SECUNDE PE IESIREA 2 , PAUZA 7 SEC , 7 SECUNDE PE IESIREA 3MIN 30 : IESIREA 6 IN 1 CAND INTRAREA 2 E IN 0 SUCCESIV CATE 7 SECUNDE PE IESIREA 2 , PAUZA 7 SEC , 7 SECUNDE PE IESIREA 3LA MIN 32 30 : 1 PE IESIREA 4 PANA LA MIN 35Imi cer scuze in avans pentru posibile greseli , sunt mai la inceput dar invat . :speriat

Link to comment
  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1. Cred ca trebuie sa iei in considerare si un buton pe pornit-oprit.2. Cum faci ca masina sa porneasca de le u anumit program?3. Nu ai trecut la intrare butoanele pentru spalare 1/2, pentru ramanerea cu apa sau oprirea centrifugarii.

Link to comment

1 Corecta afirmatia. Am crezut ca intrarea 2 este pentru acel sensor dar m-am inselat este de la presostat.Nu stiu cum va face alegerea 1/2 apa cu un sigur presostat care are o sigura ierire digitala 0 sau 1, sau poate este analogica?

Link to comment

Pentru inceput vreau doar daca reusesc printr-o colaborare cu cineva sa obtin un program sa zic asa "brut". Presostatul are un contact normal inchis cand e fara apa iar cand urca aerul din cuva se intrerupe . Nu am mai folosit celalalt contact al presostatului de preaplin. ( deocamdata) . De sarit se va pune problema doar dupa ce vad niste progrese , din cate am intrebat s-ar putea prin cateva comutatoare puse pe intrare si in momentul in care ar fi in scurt intrarea sa sara exact la etapele care le vreau .

Link to comment

Hard-ul il fac repede , dar cum nu stiu programare , trebuie sa stiu exact care sunt intrari si care iesiri si alimentari etc , doar apoi pot sa ma apuc de facut . Am in schimb o masina care va fi pe post de cobai sa zic asa .

Link to comment

oksa recapitulamNe trebuie un pic cu minim 8 porturi. dar cum se face schimbarea de sens? din cate stiu eu trebuie comutata faza pe un port sau altul al motorului si mai trebuie mutat si condensatorul , deci trebuie stim ce motor avem.Pentru incalzire, ce putere are rezistenta? Mergem pe releu sau pe un solid-state?Electrovalva va fi pe 220Vac, banuiesc eu - aici merge releuPompa cred ca 220 - aici merge releuPoti da mai multe detalii?Ai ceva buget, este o masina de spalat care va avea scopul final de spalat rufe sau un alt scop?

Link to comment

Deocamdata vreau sa pastrez cat mai simplu totul . Sunt multe masini de spalat ( am in atelier vreo 3 ) care din cauza modulului defect sunt bune de aruncat la gunoi ( printre care un Ariston industrial de 11.5 kg ) . Vreau incet sa construiesc un modul capabil sa inlocuiasca cu limitari binenteles ,un modul . Sunt f multe persoane care folosesc doar un program rapid 32 ` . Deocamdata am nevoie doar de programul acela scurt si indicatiile care sunt intrari care iesiri si alimentari sa pot sa incep o placa de test. Multumesc tuturor care au raspuns

Link to comment

In imaginatia mea , am folosit 3 iesiri pt motor . Prima ar fi pt o rotatie normala stanga de exemplu , la a doua inversat rotorul sau cuplarea altei bobine , iar la a 3-a o tensiune mai mare pentru o turatie mai mare sau cuplarea unei bobine de viteza , depinde de motor . Daca eu la pic am cele 3 iesiri in 1-0 eu de acolo pot sa jonglez cu electronica pentru a integra cat mai multe modele de motoare .

Link to comment

Daca bine imi aduca aminte, motoarele pe masinile astea sunt comandate cu triac. Adica la pornire, viteza creste progresiv, prin modificarea unghiului de actionare al triacului.Daca legi on/off, risti sa se rupa ceva, sau sa-ti sara prin casa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines