Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un amplificator audio HI-FI cu 4x(2sc5200,2sa1943)


Guest ZeusFlo

Recommended Posts

Guest ZeusFlo

Salut sunt la inceput si rog sa trimiteti o schema sau sa-mi dati sfaturi cum sa fac un amplicator stereo cu acesti tranzistori , am un tranformator imens +-100v ,+-50v.rog seriozitateVa multumesc :)

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

+/-100V dupa redresare si filtrare? daca ai 100Vac vei avea 2x140V DC , tensiune monstru total nerecomandabila.. 120% ca nu ai reusi sa faci un amplificator functional la tensiunea aia .. vinde-l (traful) si ia-ti ceva de 40Vac sa obtii un 100-120W in 8 ohmi , mai mult decat suficienti pentru inceput (daca ai boxe bune e mai mult decat suficient) :da

Link to comment
Guest ZeusFlo

Salut Da sunt la inceput dar cunosc tot "basic-ul" in electronica de la masurare pana in practica si montarea pieselor in still clasic cred ca asa incep toti :)), deci ce ma interezeseaza pe mine e cum sa modific un kitt cu acesti finali (4x2sc5200\2sa1943) l-am alimntat prima data la 2x25vca ca atat scria in cartea tehnica a lui si parca nu scotea mai mult de 50w pe un canal, am vazut datasheet-ul acestor finali si cred ca duc mai mult...alimetati la o sursa mai mare.Ce va cer eu e sa imi trimiteti s schema eletrica incepand de la preamplificator pana in final, cum ar trebuii sa fac sa debiteze macar 150w pe un canal... Va multumesc :)

Link to comment

Nu poti pune o poza cu acest kit de care vorbesti?2X25Vca<=>+/-33Vcc ceea ce sugereaza o putere de aproximativ 100-120W pentru 4 Ohm si 60W pentru sarcini de 8 Ohm, daca insa spui ca puterea obtinuta ti s-a parut mica atunci este posibil ca si anume curentul sa fi fost prea mic ( prea putini A ).

Link to comment
Guest ZeusFlo

Da intradevar transformatorul nu scotea pe secundar mai mult de 5 amperi...deci unul mai grosolan in lita imi trebuie...mersi mult :rade: asa este la inceput te documentezi,deci cati amperi imi trebuie?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines