Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

jvc model kd-r223


Recommended Posts

detin aest casetofon jvc auto cu urmatorul defect; se alimenteaza totul ok dar apare pe displey warning, chec waire, then reset, asa ceva apare mereu, nu intra in modul de radio sau cd, daca introduc un cd il accepta ,dau eject il scoate deci raspunde la comenzi, am facut o inspectie vizuala ddar nimic, nu stiu ce sa zic banuiesc un integrat ceva,dar nu stiu ce sa zic nu am nici schema acestui casetofon,daca ma puteti ajuta cumva cu vreun sfat, o scchema ceva, ati mai intalnit defectul acesta? mentionez ca sursa e buna ,finalul la fel , am verificat firele tot, un ajutor ar fi foarte bun! multumesc!

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Schema mai ...greu; nu imposibil! Sigur ati alimentat corect aparatul?!?! Normal ar trebui sa aiba doua fire de plus,dar sant si exceptii cu ...trei!! Ar trebui totusi,daca se poate ,sa scoateti finalul audio afara si sa incercati fara el. Apoi ceva legat de ...memoria procesorului sau lipsa vreo tensiune de 3,3-5v pe alimentarea procesorului.E destul de greu,daca nu dati macar ceva detalii despre componente(procesor,final audio,etc)!

Link to comment

are reset dar degeaba ,nimic, partea grea e ca nu am schema acestui model , final audio nu cred ca are legatura cu aceasta manifestare , mai degraba cu alimentarea eu nu am mufa originala la el ,si l-am pus pe masina mea unde am un kenwood cu o mufa identica care se nimereste perfect pe jvc, acum am dat com de mufa ptr jvc ,sa vad daca mai apare mesajul asta si cu aceasta mufa, banui si eu tot ceva de alimentare ,mai ales ca apare pe ecran chec waire cam asa ceva nu stiu exact ,dar cred ca inseamna verificare cabluri!,am sa revin in doua zile sa vad daca face la fel,si cu mufa asta noua comandata, multumesc pentru raspunsuri!

Link to comment

Atunci e clar !!!!! Nu vreau sa va sperii,dar sa speram ca nu s-a defectat ceva in aparat !!! Mufele,potrivesc intr-adevar,dar FIZIC doar; legaturile (+,- dif,etc)sant suta la suta diferite !!! :da Cu asta trebuia sa incepeti: nu aveti mufa originala a aparatului !!!!

Link to comment

dar apare pe displey warning, chec waire, then reset, asa ceva apare mereu, nu intra in modul de radio sau cd,

... :ciuda: exact asa se intimpla atunci cind mare parte din generatiile noi de absolventi romani , de orice nivel , stapinesc doar limba romana ...si , adeseori , nici pe aceea cum trebuie...!pe scurt , mesajul... WARNING , CHECK WIRES , THEN RESET ...! spune destul de clar ...ATENTIE , VERIFICATI FIRELE --- AKA ORDINEA FIRELOR CE APARTIN CUPLEI DE ALIMENTARE ESTE EVIDENT GRESITA IN ACEST MOMENT ... :da --- , iar dupa ce montati firele in ordinea corecta , DATI RESET, tovarasu`...! finalii de aaf moderni contin si un pin de diagnoza , care dialogheaza cu procesorul aparatului , iar la aparitia unei stari conflictuale grave , imediat se afiseaza pe display un MESAJ DE EROARE , prin care utilizatorul aparatului este avertizat ca virgula ceva nu e in regula...! pina la eliminarea situatiei conflictuale , aparatul nu va executa comenzile obisnuite...desigur...!potrivirea unei cuple la o scula auto oarecare presupune 2 pasi mari si lati...1-- potrivirea dpv mecanic2-- potrivirea dpv electricuna fara alta inseamna aparat defectat , mai mult sau mai putin remediabil...! sa speram ca n-ati prajit ceva prea rau prin aparat... :rzb
Link to comment

am inteles asta de la inceput ca este ceva legat de fire ,alimentare tovarasu! mi-am dat seama de reset ,si ca e ceva legat de alimentare ,dar am intrebat poate s-a mai intalnit cineva cu acest defect ca sa-i zic asa, de acea am facut comanda de aceasta cupla originala ,de prajit nu cred ca s-a prajit ceva prin el ,deoarece au o anumita protectie ca sa-i spun asa, iar de absolventii noi stati linistit ca stapanesc cat de cat bine engleza, am inteles mesajul afisat ca este vb de verificarea firelor,de dat reset, dar m-am gandit sa nu fie de alta natura defectul ,de acea am facut apel la o parere din partea dvs! oricum multam de sfat!

Link to comment

am unul la reparat cat de cat identic,model KD-R45,acelasi mesaj apare afisat pe display,dupa cateva verificari am constatat ca ar fi defect un ic. (TEF6614T-S4),dupa 2,3 minute incepe sa se incalzeasca puternic (frige),curios e ca a mai facut o data figura asta cu mesajul si sa rezolvat printr-un reset

Link to comment

@ domnul zvasile...!defectarea acestui integrat smd este extrem de des intilnita la cd-urile auto moderne marca jvc sau kenwood , asa ca , vestea extrem de trista pentru posesorii de aparate cu car-radio-tuner-ul dedicat tef6614 este ca ...INTEGRATUL ACESTA CRAPA PE BANDA RULANTA...! :wtrqwe din pacate , este un defect tipic, cauzat de proasta proiectare a aparatelor... :da

Link to comment

adevarul este ca nxptef6614t/s4 este defect ,se incinge foarte puternic friige,dar ce putem face l-am dat jos dar problema acest smd are vreun inlocuitor ,sau se gaseste piesa asta pe vreun site de electronica ,ma indoiesc sa fie vreun echivalent la acest integrat! multumesc!

Link to comment
  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines