Guest munteanbogdan Posted June 20, 2012 Share Posted June 20, 2012 salutdoresc sa imi fac semnalizare gen americatrag fire de la pozitie si le pun pe becul de semnalizare ii pun o dioda pentru a lasa curentul sa treaca doar in sensul pozitie->semnalizarece rezistenta am nevoie ca becul sa mi se aprinda la o intensitate de aproximativ 30%.....becul e de 12v-21w Link to comment
kuchta Petru Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Pune 4 becuri de 12v/5W legate in paralel(pe stanga) si 4 becuri de 12v/5W legate tot in paralel(pe dreapta) si asta-i tot. Link to comment
EFTIMIE Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Si daca leaga asa ce obtine?La ce vrei tu situatia este astfel:Pe pozitie becul este alimentat cu 5V iar cand primeste comanda de semnalizare o primeste cu 12V ,trebuie sa faci o comanda electronica ,asa cu rez apar complicatii datorita gabaritului si efectului Joule. Link to comment
Guest cristinuz Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Poti pune un bec cu dublu filament 5w/21w cum e la stop pozitie5w si frana 21w Link to comment
Recommended Posts