Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema TV Samsung CW-29Z418P Sasiu S63


Guest betonel

Recommended Posts

Guest betonel

Am o problema cu un TV Samsung CW-29Z418P Sasiu S63Nu se alimenteaza. Am gasit siguranta sursei arsa si mosfetul cu driver integrat STR X6750 avand pinii Sursa si Drena in scurt. Inlocuit STR, il scurcircuiteaza din nou. Verificat tensiuni 300V continuu, Verificat toate diodele sursei, zennere, rezistente, nu sunt condensatoare in scurt.tensiunea de pornire vcc-33v ok, condensatori buni, feedback ul lucreaza..Daca inseriez un bec cu circuitul nu imi mai arde mosfetul, becul palpaie, dar imi ajung in secundar varfuri de 2.5volti in loc de 12V (verificat cu osciloscopul). Daca alimentez extern partea din secundar cu o sursa reglabilaimi modifica timpul de clipire al becului. Nu mai am idee ce ar putea avea, si unii imi spun ca gresesc sa cred ca ar fi transformatorul in scurt. Atasat este schema sasiului.Atept sfaturi, Va multumesc

S63A_sursa.pdf

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Daca nu a-ti gasit cauza care a produs defectarea STR atunci probabil ca veti mai schimba multe STR.Verificati TOATE componentele din primarul sursei si in special C807 1n5/2kv(de preferat inlocuit)Posibil si STR de proasta calitate :cry:

Link to comment
Guest betonel

Am schimbat condensatorul C807, si mare parte din componentele sursei. Sursa UPS001 nu am; am scos siguranta de pe iesirea de 140V a transformatorului si se manifesta la fel.Inseriat cu un bec, imi da pulsuri, becul clipeste. Ciudat este ca pulsurile din primar ajung in secundar foarte slabe ( am in secundar varfuri de 20-30V pe iesirea de 140V ). Eu cred ca problema e transformatorul,care are probabil primarul in scurt. Are cineva transformator pentru sasiul asta ? Cod transformator:EE R5435AA26-00200B0629BL

Link to comment
Guest betonel

La sfatul lui codrut am cumparat o sursa UPS001 si am conectat-o in locul STR ului. Firul verde l-am lasat in aer, se aude mosfetul sursei cum lucreaza. Cu osciloscopul pe el se vede ca trage ciudat curent din 300V continuu sunt 200V pe condensatorul de la intrare si are o forma anormala. La iesire, in gol cu linia de 140 V deconectata de dupa condensator ajunge la 40V alternativ pe secundar, si 140V pe condensator in gol (probabil din cauza varfurilor).Cu becul conectat pe condensatorul de 140V scade la 9V. Poate sa mi spuna cineva ca nu e de vina traful ?Codul transofrmatorului de pe placa:53B135-YE0629BL AA26-0020BAre vineva ? unde gasesc ?

Link to comment
Guest betonel

Tensiunea de 12V e de aprox 3V. Din ce am vazut la sursa UPS001 firul verde e folosit doar pentru trecerea in standby. Factorul de umplere al PWM ul este reglat din potentiometru sursei, ea osciland pe la 22khz. Sursa UPS001 am testat-o pe un transformator obisnuit de 9V si lucreaza, pe osciloscop semnalul arata foarte frumos pulsurile. Pe sasiu e haotic.Cand este pusa pe sasiu, se aude cum lucreaza, dar nu reuseste sa faca tensiunile la iesire. Traful partial in scurt explica de ce am ars vreo 4 STR uri. Cand il alimentam cateva secunde parea sa mearga, apoi dupa ce il scoteam din priza si il bagam din nou ardea siguranta si STR. De ce ? Din datasheet ul STR ului reiese ca la pornire si in standby are un mod de lucru, iar cand octocuplorul vede corecta tensiunea de 140V se trece in modul quasi-rezonant unde pulsurile sunt mai dese (la fiecare cadere in secundar, un puls nou e initiat). Trecand in modul ala pe traful bushit e clar ca nu face fata si trosneste. Cand il scoteam din priza condensatorul de pe 140V ramanea incarcat si pornea direct in modul respectiv si de asta a cazut. Daca gresesc undeva sau ai o idee te rog corecteaza-ma. urmeaza sa desfac traful sa vad cu ochii mei problema.

Link to comment
Guest betonel

Din schema sursei UPS001 si din datasheetul UC3482 reiese clar ca firul verde are rol de a opri oscilatiile. "Shutdown of the UC3842 can be accomplished by two methods; either raise pin 3 above 1V or pull pin 1 below a voltage two diode drops above ground."In schema UPS001 exista o dioda si a doua este chiar octocuplorul. Tensiunea de feedback ul este artificiala la pinul 2 al UC3482, data de divizorul rezistiv variat de potentiometrului de 10K. Am incercat cu un chopper dintr-o sursa de SIEMENS de 24 volti, si ajustand potentiometrul reusesc sa scot 24volti. Cu chopperul din televizor nu sare de 40V.

post-50847-139829454055_thumb.jpg

Link to comment
Guest betonel

update: Am marit frecventa pwm ului sursei UPS001 din potentiometru de la 18khz pana la 20khz unde s-a aprins becul pt o secunda si s-a ars siguranta+mosfetul. Mai are cineva vreun dubiu ca primarul chopperului nu e in scurt ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines