Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

RUN CHKDSK/F


Recommended Posts

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ai boot-at de pe discul de instalare sau ai inceput instalarea din windows?Detaliaza exact pasii ce-i faci in special ce se intampla inainte de a apare aceasta problema.Daca ai inceput din windows incearca sa faci instalarea cu boot de pe cd.Daca tot nu merge,sterge si fa din nou partitia pe care instalezi windows.

Link to comment

Am boot-at un cd si de pe el am instalat windowsul, i-am dat sa se instaleze normala prin restar pc...etc,incepe sa se copieze date de pe cd si la un moment data imi apare asta Posted Image, aveam inainte 3 partitii si am facut doar 2 si la instalare windosu si-a mai alocat in Partitia F 8 MB dar nu apare in My Computer, de reformatat partia in care am sistemul de operare nu stiu decat atunci cand reistalez windowsu sa formatez dar nu pot ca imi apare acesta eroare.

Link to comment

Pai daca eroarea apare dupa ce loader-ul s-a incarcat in RAM si apoi incepe sa verifice disk-ul, as tinde sa cred ca e ceva legat de hardware, sau de un driver (ati mai folosit acel CD de instalare ?). Daca e problema hardware poate sa fie efectiv de la ansamblul disk-ului, sau de la sectiunea de boot (corupta). Singura metoda prin care acest lucru poate fi verificat, este de a extrage disk-ul din PC-ul dumneavoastra si atasarea acestuia la un PC functional. Pentru a verifica si formata un disk din Windows se efectueaza urmatoarele operatii:Start -> Run; tastati "compmgmt.msc" (fara ghilimele); Din fereastra aparuta se selecteaza "Disk Management". DAca dispozitivul nu apare in lista de disk-uri, inseama ca acesta nu este detectat de PC (99% problema hard), daca disk-ul este detectat, se pot accesa o serie de operatiuni pe el cu click dreapta (printre care si format).

Link to comment

ai dreptate ionut, insa din meniu (click dreapta-format), ai posibilitatea de a face o formatare obisnuita, pe care a spus si robert mai sus ca a facut-o din meniul de boot.Ionut, fa-ti un live-cd (hiren's boot cd, este un soft free) si lanseaza aplicatia in ms-dos si fa o formatare low. pentru asta, ai mai multe soft-uri pe cd.Daca ai rabdare, iti recomand sa faci si un surface test al hdd pentru a identifica si ulterior repara bad-urile.Eroarea (blue-screen) poate fi datorata unui bad pe hdd.mult succes !

Link to comment

Astazi am reusit sa reinstalez windows-ul am boot-at vreo 5 cd cu windows pana am gasit unul care sa nu mai apara eroarea,am formatat tot hdd am refacut partiile am reinstalat windows-ul si pare totul perfect, posibil sa fi fost windows-ul de pe cd-uri de vina si nu hdd meu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines